×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Житомирянам на замітку: ТОП-7 знаменитих музеїв України

Ви вважаєте, що музеї це нудно? У нашій країні вистачає місць, де можна провести час з інтересом і користю для себе, і дітей. До вашої уваги перелік кращих музеїв України куди можна завітати на вихідних.

«Одеський музей західного і східного мистецтва»
У залах музею представлені експозиції східного, античного і західноєвропейського мистецтва. Серед експонатів можна зустріти твори Строцці, Хальса, Караваджо, європейську порцеляну 18 століття, кераміку і картини Індії, Китаю, Тибету, Японії.
Адреса: Одеса, вул. Пушкінська, 9.
Час роботи: літній час: 10:30 - 18:00, зимовий час: 10:00 - 17:00. Вихідний: середа.

«Музей-аптека у Львові»
Цей музей був відкритий у Львові в 60-х роках минулого століття на базі старовинної аптеки. Вона, до речі, до цих пір працює. Експозиція розташована в 16 залах, де зібрано понад 3 тис. Експонатів. Відвідувачі можуть уважно розглянути колекції посуду для зберігання ліків, аптечне обладнання, справжні фармацевтичні ваги. В одному із залів ідеально відтворена аптечна лабораторія. Її відтворювали по гравюрах і старовинних книгах.
Адреса: Львів, вул. Друкарська, 2.
Час роботи: понеділок - п'ятниця: 9:00 - 19:00, субота, неділя: 10:00 - 17:00.

«Музей «Космос» в Харкові»
У музеї зібрано безліч інформації про аномальні зони Землі, зустрічі людей з інопланетянами, польотах на інші планети, спостереження льотчиків і космонавтів.
Крім того, тут можна послухати цікаві лекції про життя у Всесвіті, міфології літаючих тарілок і інших загадкових речах.
Адреса: Харків, пров. Кравцова, 15.
Час роботи: 1 листопада - 28 лютого: 9:00 - 18:00, 1 березня - 31 жовтня: 9:00 - 21:00.

«Музей морських катастроф»
Чорноморське узбережжя Криму має багату історію зі зведення музеїв-пам'ятників. Не виключенням є і музей морських катастроф. Це єдиний в світі меморіальний комплекс, який присвячений пам'яті загиблих людей в море в різні періоди часу. Музей розташований в мальовничому куточку села Малоріченське, недалеко від міста Алушти.
Вікна музею мають форму ілюмінаторів. Над дизайном музею працювали відомі художники Криму та Чернігова.
Адреса: місто Малоріченське, вул. Діжа, 17

«Музей Булгакова»
Музей Булгакова в Києві розташований на одній з найцікавіших і найкрасивіших вулиць української столиці - Андріївському узвозі. Будинок № 13 був побудований більше 100 років тому. Сім'я Михайла Булгакова оселилася тут в 1906 році і жила до 1919 року. Цікаво, що багато киян називають цю будівлю не інакше як Будинок Турбіних. Справа в тому, що український письменник Віктор Некрасов в 1967 році опублікував у журналі «Новий світ» нарис під назвою «Будинок Турбіних». З цього самого моменту місцеві жителі і гості Києва зацікавилися цією пам'яткою, поступово перетворивши її в знакове місце.
Адреса: Андріївський пуск, будинок 13. Проїзд до станції метро «Контрактова площа». Час роботи: щоденно: 10:00 - 17:00, неділя: 10:00 - 12:00 - санітарний годину, субота - вихідний.

«Музей воскових фігур «У баби Уті»
Баба Утя була легендарною жінкою, першою відкрила пункт громадського харчування в Одесі. Сьогодні її ім'ям названо унікальний музей воскових фігур. Музей відкритий в стінах порядком оновленого, але між тим того самого кафе, в якому в різні роки бували такі відомі особистості, як Михайло Жванецький, Роман Карцев, а також Леонід Утьосов, Анна Ахматова, Григорій Котовський - перші відвідувачі кафе, тепер тут зображені у воску. Сьогодні і ви зможете випити тут чашку-другу чаю або кави і побалувати себе смачними десертами в компанії їх фігур.
Адреса: Одеса, вул. Решільевская, 4.
Час роботи: 9:00 - 21:00, без перерв і вихідних.

«Музей народної архітектури та побуту в Чернівцях»
У музеї регулярно проводяться свята фольклору, ремісничі майстер-класи та етнофестивалі, а відпочивати можна прямо посеред мальовничих пейзажів.
Своєму розвитку музей зобов'язаний місцевим жителям,які шанують старі традиції і прагнуть зберегти пам'ять про що йде культурі. Саме завдяки їх заслугам в музеї регулярно з'являються нові експонати: знаряддя праці, домашні речі, одяг, прикраси, лляні, дерев'яні та шкіряні вироби та багато іншого.
Адреса музею: Чернівці, вул. Світловодська, 2.
Режим роботи: з 1 листопада по 28 лютого - з 10:00 до 16:00, з 1 березня по 30 квітня - з 10:00 до 17:00 і з 1 травня по 31 жовтня - з 10:00 до 18:00 . Понеділок і вівторок - вихідні дні.

Последнее изменение Четверг, 28/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework