«Ламати не будувати»: що буде на місці демонтованих пам’ятників у Житомирі? ВІДЕО

Ще 21 травня вступили у дію закон про декомунізацію. І зараз у нашому місті активно перейменовують вулиці, провулки, проспекти, демонтують пам’ятники й погруддя «вождів». Звичайно, ці «ідоли» уже відстояли своє, але чи не створить така декомунізація руїн у центрі міста, адже «ламати – не будувати».

Серед центральних вулиць демонтажу підлягають такі пам’ятні знаки: на честь нагородження Житомира Орденом Червоного Прапора по вулиці Перемоги (між майданом Перемоги та Соборним); на місці поховання Боженка В.Н. біля пам’ятника О. Пушкіну на початку Старого бульвару. Серед пам’ятників уже ми не побачимо такі: Бородію О.Д. на розі вулиць Бородія та Шевченка; Шелушкову Г.І у сквері на розі вулиць Київської та Шелушкова.

За словами історика, краєзнавця, члена Містобудівної ради, Георгія Мокрицького, всі пам’ятні дошки, пам’ятники, які будь-яким чином несуть комуністичну пропаганду, будуть демонтовані. Наразі розглядаються варіанти проектів того, що на їх місці зведуть. Наприклад, на місці погруддя Карлу Марксу можливо буде пишатися погруддя нашого земляка, одного з отаманів Війська Запорозького Остафію Дашкевичу. А от місце пам’ятника Леніну, якого знесли ще під час подій Революції Гідності у Житомирі, краєзнавець узагалі рекомендує засіяти травою, щоб не будувати на фундаменті ката пам’ятник нашим Героям. Серед варіантів розглядається і пам’ятник або Героям АТО, або Небесній Сотні.

Але Георгій Мокрицький підкреслив, що про терміни будування нових пам’ятників на місці комуністичних говорити рано, адже тут мова йде не про час, а про гроші, яких, як відомо, зараз немає…

Подробиці у відео.

 

 

Последнее изменение Четверг, 28/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework