Більшість роботодавців Житомирщини говорять, що додатково працівники їм не потрібні

Якщо ж потреба є, це, переважно, кваліфіковані робітники. 

Такі дані засвідчили результати опитування роботодавців області, яке відбулося в межах реалізації пілотного проекту Державної служби зайнятості щодо прогнозування тенденцій попиту на професії. Для проведення опитування було відібрано майже п'ять тисяч підприємств і практично всі взяли в ньому участь: "Про поточну додаткову потребу в працівниках заявили понад 500 роботодавців. В той же час, більшість зазначили про відсутність додаткової потреби в працівниках на день опитування. Роботодавці зазначають, що мають потребу в робітниках різних професій. В той же час роботодавці заявляють про наміри скорочення штатної чисельності за такими професіями як вчитель середнього навчального закладу, бухгалтер, медична сестра, секретар, тваринник, санітар", – зазначила перший заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Касімцева.
Наразі завершується другий етап пілотного проекту – робота з галузевими фокус-групами роботодавців. Далі заплановані глибинні інтерв'ю з великими роботодавцями та експертна оцінка: "Безумовно, ці дослідження необхідні з точки зору розуміння потреб регіональних ринків праці. Тобто, для нас важливо знати, які потреби регіонального ринку парці в кваліфікованих кадрах, яка взаємодія з органами освіти з точки зору підготовки, яка взаємодія обласного центру зайнятості в цьому напрямку", – розповів завідувач науково-дослідною лабораторією соціальних досліджень ринку праці Інституту підготовки кадрів Державної служби зайнятості Олександр Боков. Але мета ще амбітніша, зауважує завідувач науково-дослідною лабораторією зайнятості населення та прогнозування Інституту підготовки кадрів Державної служби зайнятості Ангеліна Вірченко: "Нашою метою є не стільки прогноз попиту на професії в Житомирській області, як відпрацювання інструментарію запровадження таких прогнозів працівниками служби зайнятості. Ми повинні відпрацювати і надати інструментарій, з одного боку, настільки простий, щоб його було легко застосовувати. З іншого боку, інформація, яка буде отримуватися з його допомогою, повинна бути чіткою, більш-менш достовірною і на основі якої можна приймати управлінські рішення".
Планується, що до кінця поточного року вся необхідна інформація в нашій області буде зібрана. Після детального аналізу основні напрацювання можуть бути запропоновані для дослідження ситуації в інших регіонах України.

Джерело: 103fm.com.ua

Последнее изменение Воскресенье, 11/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework