Житомирські та польські підприємці обговорили перспективи області на бізнес-форумі

У суботу, 17 жовтня, Житомир приймав гостей із Польщі для спільної участі в Українсько-польському бізнес-форумі. Підприємці Житомирської області та Польщі обговорювали інноваційно-інвестиційний потенціал, перспективи розвитку області та можливість співпраці, встановлення партнерських відносин з польською стороною.

 У сфері інвестиційного співробітництва Польща посідає 6 місце серед усіх країн світу, що залучені до партнерства із Житомирською областю. Загальний обсяг польського капіталу на Житомирщині становить 8,0 млн доларів США, що складає 3,2% від загального обсягу прямих іноземних інвестицій. За участі польських інвесторів на території області утворено близько 35 підприємств, які успішно працюють та розвиваються.У форумі взяли участь близько 90 бізнесменів, 30 із яких прибули із Польщі. Форум проходив на території підприємства «Kromberg und Shubert», яке є конкретним прикладом інвестицій закордонних підприємців у місто.«Такі форуми корисні тим, що сьогодні ми можемо почути про досвід закордонний, показати яку інвестиційну привабливість ми маємо в області й після таких форумів, як правило, народжуються підприємства, які ви сьогодні бачите на території Житомира та області, зокрема «Kromberg und Shubert» - наголосив голова Житомирської обласної державної адміністрації Ігор Гундич.Форум проходив на території підприємства «Kromberg und Shubert», яке є конкретним прикладом інвестицій закордонних підприємців у місто. Нині на підприємство є роботодавцем для близько 2000 людей. «Коли ми проводимо будь-які бізнес-форуми важливо людей переконати в тому що справді сюди варто інвестувати, саме тому підприємство наше підприємство було обране організаторами для проведення форуму» - розповів директор підприємства Олександр Шаверський.З метою розширення співпраці з польськими партнерами підписано ряд угод: про міжрегіональне співробітництво між Житомирською державною адміністрацією України та Куявсько-Поморським воєводством Республіки Польща, про співробітництво та розвиток дружніх відносин між Житомирською обласною державною адміністрацією та Сілезьким воєводством та 12 угод між районами області та повітами воєводств Польщі.Міський голова Сергій Сухомлин під час форуму повідомив, що нещодавно було підписано угоду про співробітництво із містом Битом, на прикладі якого Житомир переймає досвід створення індустріального парку. «Для міста цей форум це можливість донести до інвесторів, які працюють в області, переходити у Житомир. Такі форуми заставляють нас стимулювати місто до роботи з інвестором» - наголосив міський голова Сергій Сухомлин.
Під час форуму учасники ознайомилися із презентаційними матеріалами, що демонструють інвестиційні можливості районів Житомирщини, а також пройшли екскурсію на виробництві підприємства.
Довідка щодо співпраці Житомирщини з Республікою Польща:
Станом на 1 серпня 2016 року за обсягами зовнішньоторговельних операцій Польща посідає 1 місце серед європейських країн-партнерів Житомирщини. Експортно-імпортні операції з даною країною складають 14% від загального товарообороту області, що становить 55,0 млн доларів США.
Протягом 2013-2015 років відбулося збільшення експортних операцій з 27,8 млн доларів США до 40,4 млн доларів США. За січень-липень 2016 року даний показник склав 13% від загального обсягу експорту області та становив – 30,4 млн доларів США, що на 57% більше показника аналогічного періоду попереднього року.
У товарній структурі експорту переважали керамічні вироби – 17,9%, зернові культури – 12,4%, електричні машини – 12,2%, деревина – 11,3%, вироби з чорних матеріалів -10,5, котли та машини – 8,9%, жири та олії тваринного або рослинного походження – 6,2%.
На території Житомирщини проживає найбільша діаспора поляків в Україні (близько 49 тисяч чол. – 3,5% від населення області). За даними перепису населення 2001 року, найбільше поляків проживає в Баранівському (10,7% від кількості жителів), Романівському (10,6%), Червоноармійському (8,9%) та Хорошівському (Володарськ-Волинському)(5,9%) районах.

Последнее изменение Понедельник, 17/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework