Учасники дитячого телевізійного проекту провели один день в гостях у рятувальників

На Житомирщині стартував обласний «Місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності».

26 жовтня перший захід в рамках Місячника рятувальники провели для учасників телевізійного проекту «Твоє майбутнє». Талановиті діти, які відвідують різні творчі майстер-класи, отримали можливість провести день в гостях у рятувальників.
Про це повідомляє У ДСНС України у Житомирській області.
Своє знайомство з професією дітвора розпочала із серця пожежно-рятувальної служби – оперативно-координаційного центру «101», куди надходять усі тривожні дзвінки з проханням про допомогу. Диспетчер Ніла Мазуркевич розповіла, що кількість телефонних дзвінків за екстреним номером «101» в десятки разів більша, ніж самих подій. Адже сюди звертаються і тоді, коли необхідна допомога медиків, газовиків чи поліції. І тоді, коли людина опиняється в складних життєвих обставинах і не знає як вчинити, та навіть звертаються за консультацією чи просто психологічною допомогою. Нерідко бавляться діти, забуваючи про те, що хибні виклики – це втрата дорогоцінного часу, вкрай важливого для порятунку тих, хто справді опинився в біді. Номери телефонів, з яких надходять дзвінки по лінії «101», і розмови між диспетчером та абонентом – усе висвітлюється на табло та записується в аудіоформаті. Тож, батьки таких жартівників можуть бути оштрафовані за хибні виклики, що неабияк вразило школярів.
Маленькі гості рятувальників мали змогу ознайомитися з побутом диспетчерів та бійців ДСНС, які через кожні три дні заступають на цілодобове чергування. А також спробували приміряти бойовий одяг вогнеборців та проїхати у пожежному автомобілі.


Ще дітвора дізналася про особливості різних видів пожежно-рятувальної техніки, яка використовується для порятунку людей з висотних будівель, вивозить велику кількість піноутворювача та порошку на гасіння пожеж різної складності, зокрема, і на нафтобазах, газо- та енергетичних підприємствах.
Велике захоплення викликав практичний показ дій зі звільнення потерпілих та миттєвого розрізання металевих конструкцій. На рахунку професіоналів аварійно-рятувальної частини сотні врятованих життів потерпілим у ДТП, на пожежах і кризі, знімання їх з мостів, скель, визволення з криниць, ям та каналізаційних люків. У складі чергового караулу разом з рятувальниками сьогодні виїжджають і фельдшери-медики. Кожна дія мужнього, впевненого і разом з тим доброзичливого рятувальника, як пересвідчилися діти, підтверджує гасло Служби порятунку «Запобігти. Врятувати. Допомогти».
Наприкінці заходу учасники поділилися своїми враженнями від знайомства з професією рятувальника, адже гостини у Службі порятунку «101» увійдуть до нової серії телевізійного проекту «Твоє майбутнє» обласної телерадіокомпанії.

Последнее изменение Четверг, 27/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework