×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Цього року на Житомирщині усиновили 60 дітей

З нагоди Дня усиновлення, що відзначається в Україні 30 вересня, у Житомирі відбулася прес-конференція, організована службою у справах дітей облдержадміністрації. Участь у заході взяли кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Олена Савельєва та представники профільних служб і закладів.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Зараз в області на обліку служб у справах дітей перебуває понад 1000 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які підлягають усиновленню. За словами Олени Савельєвої, починаючи із 2006 року на Житомирщині та в державі загалом спостерігається збільшення кількості дітей, усиновлених саме громадянами України. Так цього року нашими співгромадянами в регіоні усиновлено 47 дітей, а іноземцями – 13.

На Житомирщині успішно реалізується державна політика, спрямована на розвиток таких форм сімейного виховання дітей без батьківського піклування, як опіка, піклування, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. За оперативною інформацією, на обліку служб у справах дітей райдержадміністрацій та міськвиконкомів перебуває 3460 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 66,5% виховуються в сім’ях опікунів та піклувальників. У поточному році кількість таких дітей збільшилася на 258.

На території області функціонує 33 дитячих будинки сімейного типу та налічується 202 прийомні сім’ї, в яких виховується 612 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Впродовж 9 місяців цього року створено 2 дитячих будинки сімейного типу та 9 прийомних сімей, куди вдалося влаштувати 44 дитини.

n290914764

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework