Микола Череднік: Житомир має усі передумови змагатися за інвестиції з Польськими містами

Декілька днів тому повернувся з навчального візиту до міста Вроцлаву, метою якого було вивчення політичного досвіду цього міста. Дана поїздка була організована Міжнародним Демократичним Інститутом (International Republican Institute).

Вроцлав є лідером серед міст Польщі за рівнем розвитку та ростом економіки. Це друге місто після Варшави за рівнем росту ВВП. Свої офіси та представництва у Вроцлаві відкривають найбагатші компанії світу. Чому саме у Вроцлаві?
По-перше, рівень освіти. У Вроцлаві зосереджена велика кількість вищих навчальних закладів. Відповідно компанії можуть знайти у місті фахових працівників.
По-друге, індустріальні та технологічні парки, які діють у місті, а також при окремих університетах, дають можливість інвесторам або підприємцям-початківцям зменшувати кількість витрат для виробництва.
По-третє, логістика. У місцевому аеропорту більше 40 рейсів, а також декілька сучасних магістралей, які сполучають його з найближчими столицями країн-членів ЄС.
По-четверте, пропозиція. Місто щороку витрачає значні кошти на те, щоб розповідати та переконувати представників іноземного бізнесу вкладати свої кошти у місто.
Коли експерти або політики говорять, що в Україні високий рівень безробіття, це завжди подається як негативний момент для економіки. Але саме високий рівень безробіття є одним із найважливіших ресурсів у сучасній економіці. Польські міста старанно приховують від інвесторів інформацію, що рівень безробіття у містах надзвичайно низький. Для інвестора це означає, що йому буде важко знайти працівників, відповідно він буде вимушений збільшувати витрати. Але інвестори все одно вкладають кошти у польські міста за багатьма іншими причинами, знаючи, що до польських міст у пошуках роботи приїде достатня кількість українців.


Саме тому влада не повинна боротися з безробіттям, а створити умови для інвесторів та підприємців, щоб вони могли легко вести власну справу та були зацікавлені сплачувати податки й офіційні зарплати працівникам. З огляду на ситуацію робити, це буде вже наступна влада, адже ця зайнята іншими справами.
Житомир зі своїм потенціалом промислового центру, хорошою академічною базою та кваліфікованими кадрами, вдалому географічному сполученню з аеропортом та іншими перевагами може зацікавити інвесторів.

 

Микола Череднік

Последнее изменение Пятница, 04/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework