Коли закінчиться епопея з будівництвом «Смачної зупинки»?

В березні на площі Перемоги 13-а розпочалася реконструкція кафе «Смачна зупинка», а розмови навколо цього не вщухають і досі.

У 2014 році Міська рада надала дозвіл на проведення будівельних робіт за адресою площа Перемоги 13-а. Замовник – П.С. Маліновський. Отже, теоретично маємо реконструкцію кафе «Смачна зупинка».

Також у паспорті об'єкта, що будується вказано: «Реконструкція павільйону громадського харчування під кафе з зупинкою громадського транспорту за адресою: майдан Перемоги, 13-а в м. Житомирі», про що громадська активістка Ірина Коцюба на своїй сторінці у Фейсбуці пише: «В ДБН А 2.2-3-2014 «Склад та зміст проектної документації на будівництво», чітко визначено поняття «реконструкція». «...Реконструкція передбачає повне або часткове збереження елементів несучих і огороджувальних конструкцій ...» Містобудівним розрахунком на підставі якого видані містобудівні умови на реконструкцію – не передбачено збереження несучих та огороджувальних конструкцій, ні повного, ні часткового. Тому цей об'єкт класифікується як нове будівництво».

Але у 2016 році, коли стару будівлю вже розібрали, було здійснено ряд нових перевірок уже не лише житомирськими інспекторами, а й київськими. Саме представники з київської Державної архітектурно-будівної інспекції скасували Декларацію на початок будівництва через порушення, які чомусь житомирська ДАБІ не побачила.

Через декілька місяців Ірина Коцюба на своїй сторінці у соціальних мережах, повідомила про те, що будівництво об'єкту колишньої «Смачної зупинки» знаходяться в зоні дії обмежень – в межах “червоних” ліній. Порушення було помічено перевіркою ДАБІ з Києва.

«Перемога‬ на Перемозі. Два місяці назад писала про незаконне будівництво на площі Перемоги, 13а. Перевірка ДАБІ з Києва підтвердила про порушення в будівництві даного об'єкту, хоча Олег Кирилюк дав відповідь, що все законно, а працівники УЗЕ Нацполіції неправильно все роблять. Велика подяка хлопцям з УЗЕ, які гарно спрацювали 2 місяці збирали по-крупинкам інформацію. Будівництво об'єкту колишньої Смачної зупинки на земельній ділянці площею 307 м2, з яких 244 м2 знаходяться в зоні дії обмежень – в межах “червоних” ліній. Тепер питання, чому тільки перевірка з Києва побачила всі порушення та скасовувала Декларацію про початок робіт? Чому архітектура міста мовчить? Скасовувати будівництво - це тільки 20% роботи, тепер треба, щоб все повернули в первинний стан та притягнули до відповідальності всіх фігурантів справи. Всі казали нічого не вийде, що це прикриває Сергій Сухомлин, багато писати не можу, але це неправда. Слідство покаже, тепер за рішенням виконкому, щоб скасовувати містобудівні умови й все! Але це вже просто формальність», - йшлося в повідомлені.

В Житомирському управлінні архітектурно-будівельної інспекції зазначили, що за результатами перевірки було вирішено взагалі скасовувати містобудівні умови й обмеження для цієї реконструкції.

Тому підприємець Олег Маліновський звернувся до суду з позовом на Державну архітектурно-будівельну інспекцію України. Адже на даний проект, за його словами, витратив понад сто тисяч доларів. До того ж, стару будівлю закладу вже розібрано, тому підприємець втратив весь дохід від кафе.

Вся складність цієї проблеми у тому, що найчастіше влада займається замилюванням очей житомирян, замість реальних справ і боротьби із протизаконними схемами.

Своє невдоволення житомирські активісти висловлюють ще з початку будівництва.

 

Последнее изменение Четверг, 10/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework