Скелети, які знайшли на городищі в Новоград-Волинському віддадуть на дослідження

Нагадаємо, звягельчанин Дмитро Макаров вирішив зробити фото осіннього пейзажу за містом і наткнувся на… кістки.

Незвичайна знахідка сколихнула місто і соцмережі. Приємно, що спеціалісти теж не залишилися осторонь, пише «Звягель».
Першими на статтю відреагували у райдержадміністрації — у понеділок, 31 жовтня, попри дощову погоду, на місце виїхала робоча група у складі фахівця з археологічної спадщини та правоохоронців.
— Нами був проведений огляд культурної спадщини, — розповіла спеціаліст районного відділу культури Надія Ткачук. — Дійсно, кістки ми виявили, було складено відповідний акт, який направлено у відділ культури Житомирської ОДА. Звідти документ мають передати на Київ, у вищий орган культурної спадщини. Свіжовикопаних ям чи ознак злочину на місці не виявлено.
Очевидно, кістки були вимиті з землі і належать до одного з історичних етапів. Проте, без відповідних досліджень, робити жодні припущення фахівці не беруться.
Директор міського краєзнавчого музею Олена Жовтюк розповіла, що з приводу знахідки телефонувала археологу Андрію Петраускасу, котрий проводив розкопки на городищі у 2007-2008 роках. Зараз на це кошти не виділяються, археологічні дослідження припинені. Хоча запит на це декілька разів був внесений у план соціально-економічного розвитку міста. Наразі археолог погодився прокоментувати фотознімки з городища, які найближчим часом будуть йому надіслані.

Последнее изменение Четверг, 10/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework