На Житомирщині завершилися збори із головними старшинами ВДВ. ФОТО

10 листопада, на базі навчального центру Високомобільних десантних військ, що на Житомирщині, завершилися триденні збори із головними старшинами бригад, батальйонів ВДВ.

Ці збори є черговим логічним кроком Командування ВДВ із реформування старшинсько-сержантського складу та подальшої імплементації положень концепції розвитку за стандартами НАТО та врахуванням бойового досвіду, набутого в зоні проведення антитерористичної операції на Сході України.

Варто зазначити, що захід складався з двох частин – теоретичної та практичної, проводився на навчальних місцях навчального центру та загальновійськового полігона ВДВ.

Теоретична частина заходу була присвячена обговоренню різнопланових питань за участю офіцерів Командування ВДВ, старшин та сержантів. Під час нього доопрацьовувалися пропозиції щодо підвищення рівня готовності сержантського складу до виконання ним обов’язків за посадою, порушувалися питання щодо стану та перспектив розвитку. Крім того, присутні обмінялися власним досвідом, особливо набутим під час виконання бойових завдань у зоні АТО.

Безпосередньо на навчальних місцях загальновійськового полігона учасники зборів виконали, зокрема, вправи стрільб із різних зразків озброєння, вдосконалили навички з тактичної підготовки.

– Відзначу високий рівень індивідуальної підготовки та майстерності, яку продемонстрували учасники зборів під час виконання вправ зі швидкісної стрільби з пістолетів, з автоматичної зброї з різних положень, стрільби з борту гелікоптера по наземних цілях, – зазначив заступник командувача Високомобільних десантних військ з бойової підготовки – начальник управління бойової підготовки Командування ВДВ полковник Володимир Іванов. – Всі заняття проводилися висококваліфікованими інструкторами-викладачами навчального центру з використанням сучасних методологічних підходів. Продовження і запровадження головними старшинами таких підходів на місцях підвищить рівень бойової підготовки десантників, – наголосив офіцер.

Морально-психологічний стан старшинсько-сержантського складу проаналізував заступник командувача Високомобільних десантних військ по роботі з особовим складом – начальника відділу полковник Станіслав Павлушенко.

Станіслав Миколайович зазначив, що військова практика і бойовий досвід виконання завдань за призначенням в АТО засвідчили, що одним із головних показників боєздатності підрозділів ВДВ є морально-психологічний стан особового складу. Позитивний морально-психологічний стан сержантського складу дозволяє сформувати нову управлінську вертикаль з особливою роллю сержантського складу.

Наприклад, більшість учасників зборів готова до невідкладного виконання бойових завдань та відчуває суттєві позитивні зміни в організації підготовки та забезпечення військ та сил у порівнянні з попередніми роками з огляду на рішення, які ухвалюються командуванням ВДВ та вищим керівництвом на чолі з Президентом України. Все це сприяє підтримці належної військової дисципліни, покращує морально-психологічний стан у підрозділах, де одну з головних ролей у створені позитивної службової атмосфери відіграють саме сержанти, які є лідерами в забезпеченні як внутрішніх, так і зовнішніх комунікацій в підрозділі та з вищим командуванням.

Командувач Високомобільних десантних військ Збройних Сил України генерал-майор Михайло Забродський окреслив перспективи та напрямки розвитку сержантського корпусу з урахуванням змінних обставин гібридної війни та асиметричних бойових дій, які використовує ворог проти підрозділів ВДВ у зоні АТО.

Окремо командувач ВДВ зазначив, що сержант як основна з’єднувальна ланка між солдатами та офіцерами має завжди продовжувати самоосвіту, вдосконалювати свою бойову, психологічну підготовку, приділяючи особливу увагу розширенню свого культурних обріїв для налагодження міжособистісних контактів у військовому колективі.

Генерал-майор Михайло Забродський звернув увагу присутніх на потребу в постійному особистому супроводженні військовослужбовців, які тільки поповнили лави ВДВ, допомоги в їхній адаптації у військовому колективі. Крім того, слід підвищувати рівень поінформованості підлеглих у питаннях щодо проходження військової служби, соціального та правового захисту як військовослужбовця, так членів сім ’ї. Також головні старшини одними з перших повинні оперативно реагувати на запити та проблеми довіреного особового складу.

Прес-служба ВДВ ЗС України

Последнее изменение Пятница, 11/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework