Хто «накрутив» пенсіонеру 15 тисяч гривень за електроенергію?..

Прецедент стався у Новоград-Волинському, пенсіонеру Володимиру Поліщуку, котрий мешкає у квартирі в багатоповерховому будинку по вулиці Житомирській, трохи більше, як за місяць, нарахували боргу за спожиту електроенергію на суму понад 15 тисяч гривень. 

Що в еквіваленті — 10000 кВт на годину. Будь-які спроби довести місцевому керівництву району електромереж, що сталася помилка, наразі ні до чого не призвели. Енергетики вимагають оплатити борг. В іншому випадку — погрожують відключити квартиру від електропостачання в десятиденний термін, повідомляє zvyagel.

— Наш батько проживає за адресою: вул.Житомирська, 31, кв. 168. 11 жовтня, коли його не було вдома, у присутності контролера РЕМ було знято лічильник електроенергії. Нікого з нас про це не попередили, жодних документів на момент зняття підписувати не дали, — розповідає Оксана, донька Володимира Романовича. — В абонентській групі РЕМу нас сповістили, що лічильник — несправний. А батьку дали якийсь папірець, який він, не читаючи уважно, підписав. І тут виявилося, що він підписав акт зняття лічильника із показниками, що перевищували реально ним спожиті на… 10000 кВт.
Попри абсурдність ситуації (як можна за місяць у звичайній квартирі «напалити» десять тисяч кіловат?), із В.Р.Поліщука вимагають сплатити борг. Навіть запропонували його розбити на два місяці. Ніби, це полегшить життя, і пересічний звягельський пенсіонер може ось так просто в одному місяці «вивалити» за електрику 8 тисяч, в іншому — ще 7 тисяч…
На підтвердження своєї правоти доньки Володимира Романовича надали редакції ксерокопії платіжок за попередні місяці, а також ксерокопії нових платіжок — в яких присутній означений вище борг. Натомість витребувати у працівників РЕМу для ознайомлення акт, що засвідчує зняття лічильника із новими показниками, який необачно підписав пан Поліщук, його сім’ї не вдається…

Не дійшовши згоди з місцевими енергетиками, родина Володимира Поліщука звернулася за допомогою до правозахисників. До речі, випадки збоїв у роботі лічильників не на користь споживачів — не поодинокі. 

Последнее изменение Воскресенье, 13/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework