Академічна хорова капела «Орея» відзначила своє 30-річчя

Академічна хорова капела «Орея»-колектив незвичайних співаків.

У залі жодного вільного місця, світло гасне - і глядачі у повній тиші очікують почути незвичайних хоровий спів. На місцевій сцені - академічна хорова капела «Орея».

За кордоном на їхні виступи чекають з нетерпінням, кажуть професіонали. Втім, свій ювілей вони зустрічають в Україні, у рідному місті. Повідомляє ІнфоМалин.

Хористи «Ореї» - незвичайні співаки, розповідає керівник. Кожен з 30 учасників має свою родзинку, за таким принципом і підбирав колектив, каже маестро.

Самі ж учасники зізнаються: виснажливі репетиції, чисельні поїздки та нестача вільного часу – все це ніщо порівняно з отриманим результатом.

Олександр Вацек виховав не одну особистість. Маестро вдалося заздалегідь розгледіти і виявити талант у багатьох, на сьогодні вже успішних артистів.

Одним із вихованців «Ореї» є і лідер популярного нині гурту «Друга ріка».

З квітами і щирими побажаннями Валерій Харчишин вийшов на сцену, аби привітати хористів та їхнього керівника. З нотками ностальгії співак згадує часи, проведені в колективі.

Бачив народження «Ореї» і балетмейстер Рафаїл Малиновський, каже: цей хор на весь світ розповідає про Україну та сприяє підвищенню культурного рівня тут, у рідній Україні.

Сам же маестро зізнається: секрет успіху - в наполегливій праці, вмінні побачити та відібрати потрібний, і що важливо оригінальний вокал. А також - не боятися ламати стереотипи. А ще - зуміти з кожного окремого таланту створити єдиний цілий акапельний хор.

У свій ювілей учасники колективу разом із маестро Олександром Вацеком отримали численні грамоти, подяки та нагороди від місцевих чиновників, а ще безліч квітів, вітань і щирих оплесків від поціновувачів. Натомість хористи подарували глядачам естетичну насолоду та зарядили публіку позитивними емоціями.

На рахунку Ореї - 9 світових Гран–Прі, більше тридцяти п’яти перемог у різних фестивалях та конкурсах, участь у концертах в Україні, Європі та в усьому світі.

Последнее изменение Понедельник, 14/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework