На службу зайнятості чекають кардинальні зміни

Про це журналістам розповіли в Житомирському обласному центрі зайнятості під час прес-конференції на тему «Реформування державної служби зайнятості: яких змін слід чекати на Житомирщині».

Директор обласного центру зайнятості Ігор Іщенко повідомив представникам регіональних ЗМІ, що в Державній службі зайнятості започатковане реформування, яке має відбутися ще до кінця 2016 року. Суть його полягає в тому, що ряд адміністративно-господарських функцій базових центрів зайнятості заплановано передати на регіональний рівень, тобто відбудеться деяка децентралізація діяльності служби зайнятості: кількість персоналу, який досі виконував управлінську роботу, буде зменшена на 40%, а чисельність працівників, які будуть безпосередньо надавати послуги населенню та роботодавцям, передбачається збільшити. Таким чином, загальна чисельність працівників базового рівня в цілому буде зменшена майже на 9%.

Керівник служби також уточнив, що міськрайонні підрозділи втратять статус юридичних осіб і стануть філіями обласного центру зайнятості; скорочення зачепить бухгалтерів, юристів, водіїв, адмінперсонал. На базовому рівні зменшиться обсяг паперово-¬облікової роботи, вивільниться час для безпосереднього спілкування з відвідувачами та налагодження зв’язків із роботодавцями.

«Головна мета майбутньої реорганізації — підвищення якості надання соціальних послуг населенню і роботодавцям. Це дозволить підрозділам служби зайнятості більш адресно підходити до задоволення кадрових потреб роботодавців та пошуку варіантів зайнятості для тих, хто з різних причин опинився без роботи. Увага всіх, без винятку, працівників має бути зосереджена лише на обслуговуванні клієнтів», — зазначив Ігор Іщенко.

Зараз триває обговорення майбутніх змін у діяльності служби зайнятості з керівниками органів влади на місцях. При розгляді питання ймовірного об’єднання окремих центрів зайнятості в одну структуру не всі очільники міст і районів одностайно підтримують таке рішення. Вони вважають центри зайнятості головними партнерами влади у реалізації ефективної соціальної політики, а також своєрідними «каталізаторами» розвитку територій завдяки їх тісній взаємодії з роботодавцями. Тож реформування служби зайнятості — досить непросте завдання, яке потребує широкого обговорення з усіма сторонами соціального діалогу на різних рівнях.

На прес-¬конференції було також зазначено, що, незважаючи на складну ситуацію на ринку праці, за підсумками 9 місяців 2016 року обласною службою зайнятості досягнуто позитивної динаміки результатів роботи: збільшилася кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості щодо підбору працівників і, відповідно, кількість зареєстрованих та укомплектованих вакансій; також збільшилася кількість осіб, які за сприяння служби зайнятості знайшли роботу. А всього з початку року місце праці отримали 22,9 тис. осіб, що на 1,1 тис. осіб більше, ніж торік за такий період.

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Последнее изменение Вторник, 15/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework