Петиція про припинення фінансування комунальної газети набрала необхідну кількість голосів і розглядається міською радою

«Дякую усім, хто підтримав дану пропозицію! Завдяки вашій активності та небайдужості ми можемо впливати на політиків», - написав автор петиції Микола Череднік. 

Нагадаємо, 19 вересня, на сайті Житомирської міської ради було зареєстровано петицію щодо припинення фінансування комунальної газети з міського бюджету. Автор петиції засновник «Інституту розвитку міста», депутат Богунської районної ради – Микола Череднік.

«Маємо контролювати владу та направляти її на вірний шлях. Коли ми оволодіємо усіма інструментами впливу громадськості на владу через вибори, петиції, громадські ради, контроль та звітування, тоді нам непотрібно буде виходити на майдани, як сьогодні в Києві.

Насправді, питання не в газеті, а в сплаті податків, які витрачаються на її утримання, а також у доцільності її існування у тому вигляді, в якому вона існує наразі. Адже для інформування мешканців міста існує сайт міської ради та комерційні ЗМІ. Якщо міська рада має потребу в друкованому ЗМІ, можна випускати інформаційний бюлетень, який коштуватиме бюджету міста в рази менше газети.

Юрій Жуковський дуже гарно порівняв газету Місто з «пилососом», який висмоктує кошти з бюджету. Газета та редакція має бути об’єктивною та незалежною від влади, а не сидіти на «бюджетному підсосі».

Звісно, рішення про існування газети прийматиметься депутатами міської ради та міським головою. Сергей Сухомлин висловив конструктивну думку щодо можливості колективу стати самостійними і працювати в конкурентному полі на рівні з іншими. І хочеться, щоб міський голова був послідовним.

Коли газета вийде у «відкрите плавання», точно не потоне. А гроші (700 тис. грн), які колектив планує заробити у 2017 році на виборах до Верховної Ради, не потрібно буде повертати до бюджету міста. Отже, від цього рішення виграють усі.
Найголовніше, щоб з міського бюджету припинили фінансувати продукування макулатури»., йдеться у повідомлені.

Последнее изменение Вторник, 15/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework