Рятувальники розповідають житомирським старшокласникам як поводитися з підозрілими предметами

В рамках місячника знань дітьми правил безпеки життєдіяльності фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій завітали до житомирської загальноосвітньої школи № 36.

Півсотні учнів 8-9 класів познайомили з основними видами вибухонебезпечних предметів, продемонстрували етапи їх знищення та розповіли про порядок дій у випадку таких знахідок. Особливий інтерес, зі слів рятувальників, у дітей викликала інформація про сучасні підозрілі предмети. З початку ведення бойових дій на сході України ця тема стала особливо актуальною, повідомляє Житомирска Хвиля.

Нині вибуховий пристрій може бути закладено не лише в сумки, а й в коробку цукерок, футбольний м’яч чи в звичайну пачку цигарок. Саме тому варто бути як ніколи пильним та обережним навіть з дрібницями:

"Рятувальники нам розповідали, як поводитися з вибухонебезпечними предметами, про те, як потрібно діяти, якщо ми їх побачили, в які служби потрібно дзвонити, і як позначати ці вибухонебезпечні предмети. Особисто мені найбільше запам’яталися міни – часів Другої світової війни і ті, які зараз використовуються в зоні АТО", – поділився враженнями від заходу дев'ятикласник 36 школи Єгор Баженов.

За інформацією ДСНС, лише цього року в області було знищено 916 вибухонебезпечних предметів. Зазвичай знахідками часів минулих війн стають артилерійські снаряди, мінометні міни, гранати та авіаційні бомби. Рятувальники нагадують: у разі виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Последнее изменение Пятница, 25/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework