×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині бабуся віддала шахраям понад 40 тис.

У той злощасний день на порозі домогосподарства 85-річної жительки обласного центру з’явилися дві незнайомі жінки, які представились соціальними працівниками. Потрапивши до помешкання, вони акуратно поцікавилися розміром пенсії бабусі та запевнили її, щонезабаром вона буде отримувати ще більше.

От тільки проблема – усі грошові купюри (причому, незалежно, чи то валюта, чи наші рідні українські гривні) наразі підлягають обміну на нові. З цією метою і прийшли: мовляв, літнім людям не потрібно зайвий раз іти у державну структуру та вистоювати довгі черги. Тепер усі послуги надаються просто на дому. Та й самі соцпрацівниці такі милі, проникаються проблемами пенсіонерів. Ну як же їм не повірити?

Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Житомирській області.

От і довірилась їм бабуся. Дістала усі свої збереження на „чорний день” і особисто передала їх в руки шахрайкам – понад 40 тисяч гривень. Ті, нібито без особливої цікавості, оглянули купюри. Навіть зробили спробу попереписувати їх номери. Проте довго в оселі пенсіонерки залишатися не ризикнули. Відтак, пообіцявши жертві повідомити окремо, коли слід звернутися за новими купюрами, шахрайки поспішили залишити її помешкання. Не забули й прихопити із собою бабусині гроші.

Коли ж господарка хватилася своїх заощаджень, то зрозуміла, що її ошукали. Не гаючи часу, вона повідомила про факт шахрайства до міліції.

Інформацію про подіюбуло внесено до Єдиногореєструдосудовихрозслідувань за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразіправоохоронцівживаютьзаходівщодовстановленняосібзловмисниць, їхмісцезнаходження та безпосередньогозатримання.

Шановнігромадяни!Абивберегтисявідшахраїв, міліціязакликає вас дотримуватисяелементарних правил безпеки. По-перше, не впускайте до свогопомешканнясторонніхосіб, незалежновід того, представились вони соціальнимичимедичнимипрацівниками, не перевірившиїхдокументи.Пам’ятайте, щолиходіїможутьзавітати до вас підбудь-яким приводом (складаннясписків, замінагрошових купюр, пропозиціящосьпридбатитощо) з метою оглянутижитло та, по можливості, щосьвикрастиабо ж просто видуритигроші.

Повідомтевізитерів, щорозмовлятиз ними ви будете лише у присутностіпредставника органу місцевогосамоврядування.

Уразіобмінугрошових купюр користуйтесьпослугамибанківськихустанов. В іншомувипадкувиризикуєтеотриматифальшивігроші, купюризприклеєними нулями на справжніх банкнотах абонавіть „куклу” (макулатуру).

Якщо до вас завіталисправжнісоціальніпрацівники, попросітьїх детально пояснити, куди, коли ізякимпитанням вам слідзвернутися.Все ж таки краще прийти за вказаною адресою самому, ніж залишитись без грошових збережень, які у прямому смислі видурюють у вас шахраї. Пам’ятайте, що ніякі грошові операції на дому не проводяться.

n021014820

Последнее изменение Четверг, 02/10/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework