На Житомирщині пункт пропуску облаштовано новітнім комплексом радіаційного контролю

20 грудня в рамках реалізації спільного з Міністерством енергетики США проекту міжнародної технічної допомоги "Виявлення та припинення ядерної контрабанди" були завершені роботи по облаштуванню пункту пропуску "Майдан-Копищанський".

Він знаходиться на Олевщині Житомирської області, комплексом контролю за переміщенням радіоактивних речовин та ядерних матеріалів типу "TSA". Інформує Юрій Шахрайчук.

Даний пункт пропуску на українсько – білоруській ділянці кордону в межах Житомирської та Київської областей, єдиний який оснащений комплексом такого типу. Проте дані засоби радіаційного контролю не є новими для прикордонників. Комплексами зазначеного типу при підтримці США облаштовано значну кількість пунктів пропуску на кордонах нашої держави. Об’єкти здані в експлуатацію та успішно функціонують.

«Комплекс контролю за переміщенням радіоактивних речовин та ядерних матеріалів типу "TSA" дасть змогу виявляти радіоактивні матеріали медичного, промислового характеру, а також спеціальні ядерні матеріали» зазначає начальник відділення РХБ захисту та екологічної безпеки Сергій Козубенко.

Реалізація спільного проекту міжнародної технічної допомоги "Виявлення та припинення ядерної контрабанди" дасть змогу підвищити ефективність контролю за переміщенням через державний кордон ядерних та радіоактивних матеріалів чим укріпити безпеку нашої держави.

 

Последнее изменение Пятница, 23/12/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework