Зміни у законодавстві про державний нагляд підвищать захищеність суб’єктів господарювання

З 1 січня 2017 року набрали чинності Закони України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» та «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» щодо лібералізації системи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Їх реалізація направлена на суттєве підвищення ефективності системи державного нагляду (контролю), зменшення зловживань посадових осіб органів державного нагляду (контролю) та відповідно підвищення захищеності суб’єктів господарювання, пише прес-служба Житомирської ОДА.

Зокрема, Законом України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» впроваджується обмеження (мораторій) на проведення планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) до 31 грудня 2017 року та особливості обмеження на позапланову перевірку на підставі звернення фізичної особи.

Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» щодо лібералізації системи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» передбачено усунення дублювання повноважень з реалізації державної політики у сфері державного нагляду та контролю між Мінекономрозвитку та Державною регуляторною службою, уточнено підстави для проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) тощо.

Детальніше про нововведення, затверджені вищезазначеними законами можна ознайомитися, в рубриці «Регуляторна діяльність».

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 25/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework