×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирщина готується до відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників

Підготовка та відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників і 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років, а також участь ветеранських організацій області у виборах до Верховної Ради України – ці питання обговорювалися на V обласному розширеному Пленумі організації ветеранів України, що відбувся 8 жовтня.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрація.

Голова ради обласної організації ветеранів України Микола Каширін зазначив, що 70-річчя визволення України від фашистських загарбників, що відзначатиметься 28 жовтня 2014 року, і 70-річчя Великої Перемоги – священні для нашого народу дати. Український народ заплатив високу ціну за перемогу у тій страшній війні. Ветерани знають ціну людського життя, і їм дуже важко усвідомлювати, що зараз, у мирний час, гинуть кращі сини України.

Микола Каширін наголосив на тому, що ветеранські організації області проводять роботу, направлену на захист своїх соціальних, правових та інших інтересів. Їх турбує збереження пам’яті про тих, хто віддав своє життя за краще майбутнє, ображає спотворення та фальсифікація подій і фактів Великої Вітчизняної війни. Ветерани переймаються патріотичним вихованням молоді. Сприяло підвищенню інтересу до подій минулої війни проведення всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України», присвяченої 70-річчю визволення України. Вона розпочалась у лютому 2013 року у Луганській області і протягом кількох місяців пройшла містами та селами Житомирщини.

Голова обласної ветеранської організації зазначив також, що ветерани, які складають третину виборців області, мають сприяти тому, щоб у вищий законодавчий орган держави були обрані люди, здатні захищати права людей, у тому числі й поважного віку, а не інтереси олігархів і окремих груп населення.

В області проживає 48,6 тис. ветеранів війни, в тому числі 5,1 тис. інвалідів війни, 6,4 тис. учасників бойових дій, 29,2 тис. учасників війни, 7,9 тис.осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», 1 повний кавалер ордена Слави (Йосип Карлович Войтківський) і 98,5 тис. дітей війни.

n091014929

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework