У 2016 році на Житомирщині ліквідували 2880 пожеж та врятували 48 осіб

9 лютого в Житомирській обласній державній адміністрації відбулося зібрання посадових осіб органів виконавчої влади та органи місцевого самоврядування за підсумками роботи у сфері цивільного захисту в 2016 році під головуванням заступника очільника області Олексія Ясюнецького.

Про це повідомляє У ДСНС України у Житомирській області.
Починаючи нараду, начальник управління цивільного захисту населення облдержадміністрації Сергій Безносюк зазначив, що 2016 рік – рік цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах області. Крім того, наголосив на повному проведенні інвентаризації захисних споруд цивільного захисту.

Про готовність рятувальників Житомирщини до дій за призначенням, проблемні питання та шляхи їх вирішення доповів заступник начальника Управління ДСНС в області Олег Держанівський. Зокрема, він зазначив, що у 2016 році вдалося ліквідувати 2,8 тис. пожеж, під час яких було врятовано життя 48 жителям Житомирщини та матеріальних цінностей на суму 228 млн. грн. Минулоріч від різних небезпечних факторів вдалося врятувати 200 людей та ліквідувати наслідки 8 надзвичайних ситуацій, зареєстрованих на території регіону. Групою піротехнічних робіт Управління виявлено та знешкоджено 940 одиниць боєприпасів. У зв’язку із можливими ускладненнями погодних умов зимового періоду, непередбачуваного виникнення надзвичайних ситуацій, в Управлінні, у стані постійної готовності до дій за призначенням, перебуває близько 230 чоловік особового складу та 60 одиниць пожежної і спеціальної техніки.

Викликає велике занепокоєння стан пожежної безпеки в сільській місцевості і єдиний шлях їх вирішення – створення підрозділів місцевої пожежної охорони. На сьогоднішній день яскравим прикладом професійного та ефективного підходу до справи є Новоборівська об’єднана територіальна громада Хорошівського району. – У 2015 році ми отримали диплом за І місце в практиці «Співробітництво громад в організації місцевої пожежної охорони», – розповідає начальник місцевої пожежної охорони смт Нова Борова Олег Журавський. – Після цієї перемоги ми почали ділитися досвідом з колегами всієї країни. Завдяки плідній співпраці та професійному підході до роботи, ми вже 7 рік поспіль рятуємо життя та майно людей від вогняної стихії. Першочергове завдання, яке ми зараз ставимо перед собою – купівля нового пожежного автомобіля.

Про комплектування навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області слухачами з функціонального навчання у сфері цивільного захисту у 2016 році відзвітувався начальник НМЦ ЦЗ та БЖД області Ігор Левчук, який закликав забезпечити принцип обов’язковості навчання, підвищення кваліфікації у сфері цивільного захисту всіх категорій керівників.

За підсумками роботи у 2016 році грамотами облдержадміністрації були нагороджені Житомирська, Коростенська міські та Коростенська, Новоград-Волинська районні ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту області. Крім того, за плідну співпрацю у зміцненні цивільного захисту області відзначено грамотами Управління ДСНС в області двох працівників Романівської та Чуднівської райдержадміністрацій та Новоград-Волинську міську комунальну рятувальну станцію на водних об’єктах. За результатами службової діяльності в 2016 році також були визначені кращі оперативно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС в області.

 

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 09/02/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework