Легендарний «кіборг» Кузьміних прокоментував смерть Гіві

Дрьомов, Мозговий, Жилін, Моторола, Болотов і тепер Гіві. Один за одним лідери сепаратистів відходять в інший світ.

Ще зовсім недавно Михайло Толстих поривався помститися за свого друга "Моторолу", обіцяв стерти з лиця землі усі українські міста аж до Києва. На публіку телефонував командиру 93-ї бригади Збройних сил України і погрожував, що його батальйон найсильніший, передає tsn.ua.

Історія практично не залишила відеокадрів з Гіві, де він воює, але є багато відео, де він в оточенні десятка телекамер роздає вказівки підлеглим, бравує на парадах та святкує день народження. Лідер так званої "ДНР" Захарченко уже заявив, що Гіві знищила українська диверсійна група. Полковник Олег Кузьміних, над яким Гіві знущався в Донецькому аеропорту, це заперечує. Командир "Сомалі" був не надто розумним, амбітним і багато знав. Україні він був потрібен живим.

"Якогось військового потенціалу він не мав, загрози якоїсь, не геніальний полководець, нам він потрібен був більше як свідок", - заявив Олег Кузьміних.

Вогнемет "Джміль", з якого, за попередніми висновками, і знищили бойовика, стріляє потужно, але прицільно лише з 500-600 метрів. Для цього треба було проникнути на базу бойовиків у Донецьку, яку добре охороняли. Олег Кузьміних вважає, Гіві прибрали його ж підлеглі, помстилися за те, що той під Авдіївкою послав практично на убій майже усю свою банду.

"Його батальйон зазнав великих втрат під Авдіївкою, плюс до того що він заробив собі поранення, він повністю втратив довіру свого батальйону, своїх людей, чому це сталося на власній базі, в оточенні своїх людей, правильно", - додає Кузьміних.

Ліквідувати Гіві міг і Захарченко. Надто Михайло Толстих хотів бути самостійною фігурою у так званій "ДНР", переконує координатор ресурсу "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук. А ще хотів грошей, яких йому давали все менше.

"Особистий конфлікт будувався на тому, що у Толстих, пана Гіві, було невгамовне бажання демонструвати самостійність від Захарченка, але чи не найголовнішою метою була лояльність до кремлівських кураторів, щоб отримувати безпосередньо допомогу на своє бандформування "Сомалі" і розподіляти її", - заявляє Дмитро Тимчук.

Гіві і Моторола тижнями не сходили з екранів російського телебачення. Такі собі веселі солдати удачі. Після загибелі Мотороли Гіві зізнавався, що сумує за своїм другом. І Гіві, і Моторола таки виконують Мінські домовленності. Вони уже не стріляють.

Нагадаємо, що Михайло Толстих, кличка "Гіві", уродженець Іловайська. У 1998-2000 роках служив у Збройних силах України. 2014-го зрадив присязі. Воював на боці окупантів у Слов'янську, Іловайську, у Донецькому аеропорті.

 

Всі новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 09/02/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework