У Житомирі оштрафовано інженера державної установи, який неправомірно займався іншою оплачуваною діяльністю

Житомирською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді судом протоколу про вчинення працівником центру технічної охорони управління поліції охорони в області адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.1 ст. 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Установлено, що особа, працюючи на посаді інженера цього центру, порушивши вимоги законодавства, з метою одержання додаткового заробітку, із жовтня по грудень 2015 року уклав договори та виконав роботи зі встановлення систем відеонагляду у приватному підприємстві, за які одержав понад 4800 грн.

Зокрема, будучи службовою особою державного органу, тобто, суб’єктом відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, водночас займався іншою оплачуваною діяльністю, та, крім зарплати за основним місцем роботи, додатково отримав дохід від приватного підприємства.

Такими неправомірними діями він порушив обмеження, встановлені п.1 ч.25 Закону України «Про запобігання корупції».

Постановою Корольовського районного суду м. Житомира працівника визнано винним у скоєнні правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.1 ст. 172-4 КУпАП, та щодо нього застосовано штраф у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 5100 грн, із конфіскацією одержаного доходу.

Крім цього, прокуратура області, у порядку ч.3 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції», звернулася із поданням до керівника установи з вимогою проведення службового розслідування за фактом вчинення працівником правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Всі новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 13/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework