Пам'ятник в'язням концтабору у Житомирі: У жертви фашизму відвалюється рука. ФОТО

Тут, на околиці Житомира, з січня 1941 по листопад 1943 знаходився нацистський концентраційний табір «Шталаг - 358».

Міжнародний день визволення в'язнів нацистських концтаборів відзначається щорічно 11 квітня. Пам'ятна дата встановлена в пам'ять про інтернаціональне повстання в'язнів концтабору Бухенвальд, який трапився 11 квітня 1945 року.

Особисто мені соромно, як міська влада ставиться до деяких святих цінностей. Рука у жертви фашизму відвалюється... контроль за станом пам'ятника, як такий відсутній зовсім.

Пам'ятник жертвам фашизму на місці табору радянських військовополонених, присвячений знищеним на цьому місці мирним громадянам та військовополоненим (понад 110 тисяч осіб). 

Скульп. Табачник Й.С., арх. Бирюк П.М.

За роки Другої світової війни через «табору смерті» пройшли понад 20 мільйонів чоловік з 30 країн світу, з них п'ять мільйонів - громадяни колишнього Радянського Союзу. Приблизно 12 мільйонів людей так не дожили до звільнення, з них - близько двох мільйонів дітей.

11 квітня під багатьох країнах світу проходять пам'ятні заходи - зустрічі колишніх в'язнів, вшанування пам'яті загиблих, покладання квітів до місць поховання жертв фашизму.

Ось так наша міська влада разом з міжнародною спільнотою відзначатиме міжнародний день визволення в'язнів нацистських концтаборів. Прийдуть - кулуарно покладуть вінок до підніжжя... і знову на рік забудуть.... пам'ять то у них коротка...

Рік встановлення - 1996.


Анатолій Магаз

Всі новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 13/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework