×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині висядять 300 га лісу

Як повідомляє прес-служба ЖОУЛМГ, з початком жовтня на Житомирщині мають заліснити лісові ділянки, де відбулося освоєння лісосічного фонду. Всього в лісгоспах області восени створять близько 300 гектарів лісових культур.

Нині закінчують роботи з підготовки грунту, як під осіннє, та к і під весняне садіння. На тих ділянках, де саджанці не прижилися стовідсотково, буде проведено доповнення посадок минулих років.

Кипить робота і в розсадниках: там в жовтні у відкритий грунт висівають кущові види: калину, шипшину, айву японську та кісточкові: вишню, черешню, аличу та інші.

В розпалі і збирання насіння дуба. Цьогорічний врожай жолудя не радує лісівників. Проте необхідно зібрати все, чим обдаровує природа.

Тут спеціалісти знають свої секрети, - ділиться начальник відділу лісового господарства, охорони та захисту лісу Житомирського облуправління лісового та мисливського господарства Валентин Венгерчук, - жолудь, який осипається першим – збирати не варто, бо він, як правило, не зовсім якісний. Все зібране насіння відправляють на Вінницьку лісонасіннєву інспекцію, де воно пройде перевірку на схожість та відсутність хвороб. А вже навесні його висіватимуть у розсадниках.

n1410141015

 

Похожие материалы (по тегу)

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework