Науковці ЖДУ стали авторами статей національного широкомасштабного проекту «Велика українська енциклопедія»

Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» презентувала громадськості перший том національного широкомасштабного видавничого проекту, першої великої універсальної енциклопедії в умовах незалежності України – «Великої української енциклопедії».

Серед авторів видання – ректор ЖДУ імені Івана Франка Петро Саух та троє викладачів кафедри філософії: Микола Козловець, Олена Поліщук та Вадим Слюсар.

Перший том енциклопедії, а це 592 сторінки, містить близько 1700 енциклопедичних статей (літери «А-Акц»). Науковці ЖДУ стали авторами чотирьох статей: «Авторитет» (Петро Саух), «Абсолютна ідея» (Микола Козловець), «Акаталепсія» (Олена Поліщук) та «Акоста Уріель» (Вадим Слюсар). За участь у підготовці першого тому «Велика українська енциклопедія» франківці отримали іменні подяки. Таку ж відзнаку отримав історичний факультет ЖДУ, оскільки викладачі є представниками саме цього структурного підрозділу університету.

Загалом, у написанні енциклопедичних статей взяло участь більше 300 провідних науковців України. В подальшому планується видання понад 30 томів енциклопедії. Також передбачено функціонування розширеного сучасного енциклопедичного порталу Великої української енциклопедії, що дозволить більш повно реалізувати на практиці ідею створення національної енциклопедії, що відповідає сучасним тенденціям глобалізованого інформаційного світу.

«Велика українська енциклопедія» – універсальне багатотомне систематизоване енциклопедичне видання, перша велика універсальна енциклопедія в період становлення України як незалежної держави. У Великій українській енциклопедії (ВУЕ) представлено знання про розвиток людської цивілізації та внесок України у світову історію й культуру. У стислій і доступній формі представлено найвидатніші події та постаті світової історії, науки, культури, мистецтв, інших сфер людської діяльності; інтерпретовано найважливіші відкриття людського розуму і витвори людських рук, суспільні інституції та господарські структури, що вплинули на долю світу і народів; відображено рух політичних і культурних ідей та динаміку наукових уявлень. Україна виступає не лише як органічна складова частина цієї інтелектуально інтерпретованої картини світу, але й як суб'єкт інтерпретації.
ВУЕ – це енциклопедія нового покоління, де читач знайде оновлену інформацію про важливі історичні події у світі, економіку, культуру, спорт, релігію та ін. В той же час, сподіваємось, що видання сподобається своєю новизною, толерантністю, доступністю. Видання орієнтоване на широкий читацький загал, науковців, студентів, школярів, а також усіх, хто цікавиться енциклопедисткою.

Всі новини Житомирі

Последнее изменение Четверг, 30/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework