Душа радіє і ліс росте

Понад 200 мешканців Брусилівського району, не чекаючи офіційного старту всеукраїнської акції «Майбутнє лісу — в твоїх руках», уже долучилися до неї, висадивши поблизу села Водотиїв на 4,9 гектара, близько 30 тисяч освячених сіянців сосни звичайної.

Директор ПП «Україна», депутат районної ради Галина Сім’ячко, зважаючи на те, що у хліборобів кожен погожий день — на вагу золота, вирішила не зволікати з садінням лісу.

— У нашого господарства є 280 гектарів лісу, — розповіла Галина Михайлівна. — Про всеукраїнську акцію дізналася з вашої газети. Але вирішили не чекати 21 березня. Для того, щоб висадити ліс, виготовили проект створення лісових культур, лісових насаджень і природного поновлення лісу на 2017 рік у нашому господарстві. Від пошкоджених шкідниками дерев заздалегідь вивільнили 4,9 гектара, які запланували весною засадити.

На підприємстві до проведення акції готувалися дуже відповідально. Порадилися зі спеціалістами, розчистили площу від корчів, а спиляні пошкоджені дерева роздали на дрова для людей похилого віку, інвалідів, учасників АТО.

— Підготовка площі виявилася дуже складною роботою, — розповідає Галина Сім’ячко. — Ніколи не думала, що легше зібрати «Джондірами» врожай зернових, ніж власноруч викорчовувати пеньки.

У висаджуванні лісу взяли участь всі механізатори тракторної бригади ПП «Україна», колектив ТОВ «Долинівське» на чолі зі заслуженим працівником сільського господарства Петром Чернишом, учні й учителі Водотиївської та Брусилівської загальноосвітніх шкіл, керівництво районних органів влади.

— Завжди переконуюся в тому, що великим щастям є робити добро на цій землі, — ділиться Галина Михайлівна. — Знаєте, щодня замислююся над тим, звідки стільки енергії в мене, така радість від роботи. Мимоволі згадую мою маму, адже маю її вдачу. Це — гордість моя у житті, це — голос із рідного краю, з яким я іду життям. Збираю зерно до зернини, на поміч завжди спішу до людини, бо я Україну люблю. Будеш любити Україну, своє село, людей, землю, ліс, що є багатством нашого господарства, завжди отримуватимеш від роботи задоволення. Тому ми з механізаторами вирішили ще висадити алею Героїв Небесної Сотні, озеленити стадіон, що побудували власними силами, та церкву в селі Долинівці.

За конкретну роботу з поліпшення довкілля Галина Михайлівна наказом голови Державної екологічної інспекції в області свого часу була призначена позаштатним інспектором із правом носіння форми.

— Хто б міг подумати, що тут так швидко висадять ліс, — говорить голова районної ради Ніна Рафальська. — А бачите, як Галині Михайлівні, котра є депутатом районної ради, вдалося згуртувати навколо себе і дітей, і дорослих. Ще тиждень тому їхала цією дорогою. Лежав сніг. Ділянка взагалі була не розораною. Подивіться, як багато залежить від ентузіазму людини...

Найбільше ж задоволення від висаджування сіянців, мабуть, отримали діти, котрі вже нині обговорювали, як через багато-багато років показуватимуть своїм дітям дорослі сосни, які свого часу садили власними руками.

Депутат районної ради, вчитель біології Брусилівської загальноосвітньої школи № 1 Наталія Тюрменко, учні якої щороку беруть участь в озелененні району, також була приємно вражена тим, як у Водотиях організовано роботу.

Тут не просто висадили ліс на чималій площі, а сповна досягли головної мети всеукраїнської акції «Майбутнє лісу — в твоїх руках» — поширити знання про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, виховати у підростаючого покоління шанобливе ставлення до природи.

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 03/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework