Вулицями міста: вул. Івана Мазепи. ФОТОРЕПОРТАЖ

Вулиця Мануїльського знаходиться у північній, привокзальній частині міста і на Путятинці. Забудова формувалася в основному з другої пол. XIX — поч. XX ст.

Починається з кутка в районі р. Путятинки і закінчується на вул. Ватутіна (зараз проспект Незалежності). Довжина вулиці 2,9 км.

Історична назва Міщанська вулиця. Вона пояснюється тим, що на вулиці в основному оселялися представники середнього прошарку міського населення — міщани (тобто міські жителі). У 1919 р. Міщанська була перейменована на вул. Вінниченка, але назва не прижилася.  У 1928 р. дістала назву Мануїльського на честь українського державного діяча, представника України під час формування ООН Дмитра Мануїльського, який певний час жив і працював в Житомирі. 

У 1958 р. вул Мануїльського була прорізана від вул. Північної (тепер Яна Гамарника) до вул. Транзитної (Ватутіна). Вул. Мануїльського на дільниці між вул. Гагаріна і Котовського у 1961 р. була капітально реконструйована: заасфальтована і розширена і з того часу перетворилася на важливу внутрішньоміську транзитну магістраль, що з'єднує район Смолянки з привокзальною, а після такої ж реконструкції на ділянці між вулицями Котовського і Ватутіна у 1978 р., — з північною частиною міста. Від вулиці Мануїльського беруть початок чотири однойменних провулки і проїзд.

19 лютого 2016 розпорядженням міського голови Житомира Сергій Сухомлин підписав розпорядження, згідно з яким в Житомирі перейменують 87 вулиць серед яких і вулиця Мануїльського, яка отримала назву Івана Мазепи.

 Всі Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 05/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework