В Житомирі триває шахматний турнір пам`яті Михайла Тросмана

Турнір з класичних шахів пам`яті видатного житомирського тренера Михайла Тросмана стартував в Житомирі та зібрав близько сотні гравців з усієї України і закордону.

Привітати учасників завітав заступник голови обласної ради Максим Вілівчук:

«У шахах ми зустрічаємо найінтелектуальніших спортсменів. Я радий бачити таку їх кількість у нашому місті. Безумовно шахи заслуговують на більшу їхню популяризацію, створення умов та бази для залучення дітей по всій області до цієї гри. Тут кожен тренує своє аналітичне мислення, пам’ять, уважність. Усі ці навички стануть у нагоді в будь-якій сфері життя. Цьогоріч в обласній раді ми виділили кошти, вперше за довгий час, на розвиток цього виду спорту на Житомирщині. Сподіваюсь ще більше молоді відкриє для себе цю гру», - говорить Максим Вілівчук.

Гостями турніру стали міжнародні гросмейстери, учні Михайла Тросмана та відомі тренери, серед них Йосип Дорфман та Олександр Хузман, які провели майстер-класи з планів гри, динаміки в шахах та дали сеанс одночасної гри одразу для 20-ти наймолодших учасників змагань.

За словами міжнародних тренерів, Михайло Тросман не мав спеціальної системи чи метода навчання, але він дуже любив шахи, що зміг передати своїм учням. Його вважають засновником житомирської шахової школи.

На турнірі відбувається справжня взаємодія між дітьми та досвідченими гросмейстрами і майстрами, це сприяє підвищенню навичків та знань гравців. Змагання триватимуть з 5 по 10 квітня 2017, долучитися мають змогу усі охочі.

За матеріалами прес-служби Житомирської обласної ради

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 07/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework