Володимир Решотка: «Хотілося б, щоб у районного футболу було більше спонсорів, меценатів, які б фінансово підтримували наших талановитих футболістів»

2 березня цього року на загальних звітно-виборних зборах Житомирської районної федерації футболу було обрано нового Голову. Ним став Володимир Решотка, президент Футбольного клубу «Танкіст».

У новообраного очільника федерації ми дізнавалися, як нині розвивається футбол Житомирського району, які перспективи має цей вид спорту, та що нового буде у регламенті футбольного сезону 2017 року.

— Пане Володимире, перш за все, хочеться дізнатися, на якому рівні нині знаходиться розвиток футболу в Житомирському районі? Чи належно фінансується ця галузь?

— На жаль, до цього часу фінансування районного футболу було не на належному рівні, якщо не сказати нульове. Але у нашій державі це не дивина. Хто ж нині хоче фінансувати громадські організації? Ентузіасти, яких дуже мало! Зараз веду переговори з районною державною адміністрацією та районною радою щодо підтримки, а також федерація закликає сільські та селищні ради матеріально допомагати своїм місцевим футбольним командам. Деякі активно долучаються до спортивного життя району, всіляко підтримують футболістів. Але таких дуже мало. Якщо будуть гідні умови для тренування, то й у молоді з’явиться більший стимул займатися футболом. Зазначу, що матеріальна підтримка — дуже нестабільне явище: сьогодні вона є, а завтра її може не бути. Зокрема, бувають випадки, що спонсори з різних причин перестають фінансувати футбольні клуби.

Взагалі, районні команди створюють, переважно, сільські хлопці. Вони збираються маленьким колективом, який потім переростає у футбольну команду. Починають з’являтися вболівальники, зростає інтерес до футболістів. Сьогодні у Житомирському районі 25–30 команд стабільно беруть участь у Вищій та Першій футбольній лігах. Районний футбол вже давно переріс у масове явище. Гарними результатами постійно радують: ФК «Танкіст» (смт. Новогуйвинське), ФК «Левків» (с. Левків), ФК «Пак-Трейд» (с. Висока Піч) та багато інших команд нашого району.

— Минуло майже півтора місяця, як Ви зайняли посаду Голови Житомирської районної федерації футболу. Що вже вдалося зробити, якими актуальними питаннями у галузі футболу Ви нині займаєтесь?

— Коли мене обрали Головою районної федерації футболу, я почав свою роботу з ознайомлення та переоформлення документації, щоб офіційно обійняти цю посаду. Зараз плідно займаюся змінами в Статуті нашої федерації та реєстрацією Статуту в органах юстиції. Активно готуюсь до Суперкубку Житомирського району та початку Чемпіонату 2017 року.

27 квітня плануємо провести жеребкування Чемпіонату та Першості Житомирського району з футболу. 30 квітня плануємо провести відкриття сезону, а вже 7 травня стартують перші тури в Чемпіонаті та Першості.

Відкриттям Чемпіонату буде матч Суперкубку 2017 року, де гратимуть команди ФК «Танкіст» (минулорічний Чемпіон Житомирського району) та ФК «Дангард» (минулорічний володар Кубку Житомирського району). Плануємо запросити на наше свято: Микитюка С. М., голову районної державної адміністрації, Крутія С. Г., голову районної ради, Мосіна М. С., директора ДП «ЖБТЗ», Гончаренка З. Г., голову Новогуйвинської селищної ради тощо.

— 27 квітня буде затверджений регламент нового футбольного сезону 2017 року. Чого ж очікувати прихильникам цього виду спорту та й самим футболістам у новому сезоні?

— По перше, хочу сказати, що різких змін робити не планую, оскільки Чемпіонат за попереднього голови, Руслана Павлюка, та керівництва федерації завжди проходив професійно та на високому рівні. По друге, хотілося б ближче познайомитись зі всіма представниками команд, почути їх думки, а потім вже щось змінювати.

Що стосується планів на майбутнє, то хочеться зробити наш Чемпіонат і Першість не в півтора, а в два кола. На мою думку, для команд цей варіант буде цікавішим.

— Ви є президентом ФК «Танкіст». Розкажіть, будь ласка, чим зараз живе футбольний клуб і як далі триватиме ваша співпраця? Адже нова посада дуже відповідальна, робота займає багато часу. Тож чи продовжите бути президентом футбольного клубу, чи маєте інші плани стосовно своїх підопічних з ФК «Танкіст»?

— Зараз мені доволі складно, адже я поєдную головування районної федерації футболу та президентство ФК «Танкіст». Він, до речі, не лише буде брати участь у районних змаганнях, але й почав грати у Кубку Житомирської області та Чемпіонаті Житомирської області з футболу в 2017 році.

Нині я продовжую бути президентом ФК «Танкіст», хоча на це залишається вкрай мало часу. Покину свій футбольний клуб лише у тому випадку, якщо знайдеться гідна заміна — людина, яка зможе підтримувати, розвивати та примножувати здобутки нашої команди. Можливо й таке, що надалі, коли я повністю освоюсь на новій посаді та побачу, що можу поєднувати її з президентством ФК «Танкіст», то залишусь і далі зі своїми підопічними. Все покаже час. Звичайно, правильніше було б не поєднувати і клуб, і федерацію, але мало є таких, хто зможе віддаватися справі на громадських засадах на всі 100 %.

— Володимире, з чого починався шлях ФК «Танкіст», скільки нині дітей перебуває у футбольному клубі?

— У 2010 році ми посіли третє місце в Чемпіонаті Житомирського районну з футболу. Називалися тоді ще не «Танкіст», а просто ФК «Новогуйвинське» (за назвою селища, яке ми представляємо). Того ж року ми виграли Кубок Житомирського району з футболу. Святкуючи завершення сезону та перемогу у Кубку, вирішили серйозно підійти до організації футбольного клубу. Саме тоді ми і придумали назву «Танкіст», почали більш плідно та відповідально підходити до організації всього, що стосувалося нашої команди. Вже у 2012-му ми офіційно зареєстрували громадську організацію «Футбольний клуб “Танкіст”». Нині у нас грають близько 30 дорослих та займається у середньому 50–60 дітей, віком від 6 до 10 років. Цифра варіюється, адже хтось може піти з клубу, або ж, навпаки, приєднатися.

— З якими сподіваннями Ви починаєте роботу на новій посаді?

— Хотілося б, щоб у районного футболу було більше команд, а у команд багато спонсорів, меценатів, які б фінансово підтримували наших талановитих футболістів. Адже, спортивний інвентар, облаштування футбольних полів вимагають грошових вливань. А чим більше буде ентузіастів, які всіляко підтримують футбол, тим на вищому рівні розвитку він знаходитиметься. Бажаю усім займатися спортом, особливо футболом, а також бути здоровими, адже здоров’я — це наш найдорожчий скарб!

Розмову вела Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 17/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework