Майже 168 тис. осіб в Житомирській області - курці

Такого висновку обласне управління статистики дійшло в результаті опитування осіб у віці 12 років і старше.

Саме опитування є частиною щорічного вибіркового обстеження умов життя домогосподарств. Підсумки дослідження засвідчили, що цю шкідливу звичку в області мають майже 168 тис. осіб, або 16% населення відповідного віку. Більше третини з них курять понад 20 років. Майже 40 % опитаних викурюють до 10 цигарок за добу, майже 60 % – до 20 цигарок, ще півтора відсотка – більше 20 сигарет. Разом з тим, кожен восьмий житель області оцінює стан свого здоров'я як "поганий", причому основною причиною називає не паління, а наслідки Чорнобильської катастрофи:

"За результатами вибіркового обстеження домогосподарств щодо самооцінки населенням стану свого здоров’я у 2016 році 41% опитаних визначили його як "добрий", 47% – як "задовільний", а кожна восьма особа – як "поганий". За оцінкою респондентів на стан їхнього здоров’я продовжують негативно впливати наслідки катастрофи на Чорнобильській АЕС. Так, майже 71 тис. опитаних осіб повідомили про їх серйозний вплив на своє здоров’я, з них 13% отримували виплати, встановлені Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Про частковий вплив на своє здоров’я наслідків аварії сповістили 56% респондентів, решта зазначили "відсутність будь-якого впливу", – розповіла очільниця обласного управління статистики Галина Пашинська.

Джерело: Житомирська хвиля

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 24/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework