Школярі Житомирської міської гімназії №3 на 45 хвилин стали справжніми рятувальниками

24 квітня в рамках Тижня знань дітьми правил безпеки життєдіяльності до учнів Житомирської міської гімназії №3 завітали рятувальники.

Для того, щоб закріпити знання школярів з цивільного захисту та пожежної безпеки, на початку заходу фахівець ДСНС провів із дітворою профілактичні бесіди та перевірив, чи вміють вони правильно поводитись з вогнегасником.

Пізніше, за планом в приміщенні школи виникла умовна пожежа. По сигналу пожежної сирени діти швидко покинули свої навчальні класи та організовано вишикувались на майданчику, де їх чекали вогнеборці.

З початку діти одягали бойове спорядження вогнеборців, потім ознайомлювалися з пожежно-рятувальним обладнанням, де самотужки змогли потримати в руках предмети, за допомогою яких надзвичайники рятують життя. З перших хвилин діти юрбою оточили бійців Служби порятунку, адже усім було надзвичайно цікаво подивитися на бойове спорядження та спецтехніку. Найбільше всіх присутніх вразив бензоріз, за допомогою якого рятувальники ліквідовують наслідки ДТП, а також гідравлічні ножиці, котрими швидко розрізають металеві конструкції. Дітям розповіли, що вони застосовуються для того, щоб у випадку біди дістатися до зачиненої квартири крізь металеві двері та віконні решітки. Також дітям було цікаво, коли рятувальники підіймали бажаючих школярів на пневмоподушці.

Окрім демонстрації можливостей техніки та обладнання рятувальники на практиці показали школярам гасіння умовної пожежі. Для цього вогнеборці підпалили спеціальну ємність та гасили як за допомогою порошкового вогнегасника, так і водою із пожежного ствола. Кожен бажаючий міг взяти до рук вогнегасник та допомогти вогнеборцям здолати полум’я.

У ДСНС України
у Житомирській області

Последнее изменение Понедельник, 24/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework