Вулицю Михайлівську у Житомирі прикрасили японські сакури!

Нарешті сталася подія, котру останнім часом обговорював увесь Житомир: на пішохідній вулиці Михайлівській з’явився відомий символ Японії — національне дерево сакура.

Відтепер житомиряни та гості міста зможуть милуватися ніжним цвітом цього чарівного дерева. Захід відбувся у рамках Року Японії в Україні та з нагоди святкування 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною.

Символ Японії висаджували поважні гості та перші особи міста, серед яких: Посол Японії з дружиною, Віце-прем’єр-міністр України, голови міської ради та облдержадміністрації зі своїми заступниками. Житомиряни із захватом та цікавістю спостерігали за дійством, яке відбувалося на Михайлівській, охоче допомагали висаджувати 11 сакур. Дорослі дерева, висотою 2,5–3 м, посадили на місцях, де раніше росли липи. На сакури повісили спеціальні таблички з японською символікою, які нагадуватимуть усім присутнім про сьогоднішню знаменну подію, та є знаком вдячності житомирян японським гостям. А над вулицею Михайлівською, у два ряди, майоріли декілька прапорів України та Японії.

«Приємно бачити людей з активною громадською позицією, небайдужу молодь, яка хвилюється за своє майбутнє та майбутнє своєї держави. Я покладаю надію, що різні покоління людей, а особливо діти та молодь, які присутні сьогодні з нами, запам’ятають цю подію і згадуватимуть цей день, коли будуть дивитися на квітучі сакури в Житомирі. Україна, зокрема й Житомирщина, мають безліч можливостей та гарних перспектив. А наша матеріальна допомога, фінансові інвестиції лише сприятимуть розвитку і Житомирської області, і України в цілому», — наголосив Шігекі Сумі, Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні.

«Сьогодні в Житомирі відбулася дуже важлива подія — до міста завітав Надзвичайний Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі. Варто наголосити, що уряд Японії вже не один рік допомагає розвиватися місту Житомиру та й області загалом. Вже на початку травня Житомирська область отримає від Японії нове ендоскопічне обладнання. Приємно продемонструвати Поважному Послу, що Україна прагне змін і відкрита для співпраці. Багаторічні стосунки Житомирщини та Японії — яскраве тому підтвердження. На жаль, Житомир не потрапив до списку міст, які урочисто святкують рік Японії в Україні. Але ми сьогодні самі виправили це непорозуміння.

Подібні заходи роблять дружнішими цілі країни, допомагають налагодити міжнародні відносини, сприяють розвитку держави. Такі зустрічі демонструють, що влада та народ несуть відповідальність за своє місто, область, цілу державу», — акцентував Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр України.

Як зазначив міський голова Сергій Сухомлин: «Сакури, які ми сьогодні посадили, є прикладом того, що місто Житомир розвивається, вдосконалюється. Відроджується і вулиця Михайлівська. Японія допомагає нам у цьому, інвестуючи в освіту, здоров’я, розвиток інфраструктури міста Житомира та усієї області. Така плідна співпраця — запорука гарного майбутнього для усіх нас, особливо майбутнього наших дітей. Висловлюю щирі слова подяки за це уряду Японії».

Своїми враженнями від побаченого поділилася житомирянка Олена: «Сьогодні в Житомирі поєдналися дві чудові культури — українська та японська. Я рада, що стала свідком цього. Не щодня побачиш таких шановних людей у нашому місті. Тепер вулиця Михайлівська стане ще красивішою: квітучі сакури стануть справжньою окрасою Житомира!».

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Среда, 26/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework