У Житомирі «Всесвітній З'їзд Молоді» відкрито великим, урочистим концертом

Увечері 28 квітня, в Гідропарку, відбулося відкриття триденного заходу «Всесвітній З'їзд Молоді за подолання негативних явищ у світі — Світовий Рекорд Доброти».

Кілька сотень учасників із різних куточків України (Житомирщини, Київщини, Львівщини, Сумщини, Харківщини, Кривого Рогу, Запоріжжя та інших міст) та навіть молодь із-за кордону прибули цього дня до Житомира. Сьогодні молодь також ще прибуватиме до нашого міста.

Три дні учасники розважатимуться, братимуть участь у різноманітних тренінгах із 12 тем негативних явищ у світі, слухатимуть лекції відомих людей. Разом із тренерами юнаки та дівчата будуть віднаходити шляхи подолання цих негативних явищ і напишуть спільну резолюцію, яку направлять у різні держави та інституції (ООН, ОБСЄ, ПАРЕ, ЄС, Рада Європи, НАТО). Загалом на захід зареєструвалося понад 700 учасників — молодь з України, Чехії, Польщі та Німеччини. 

Під час заходу, окрім святкового концерту, юнаки та дівчата мали змогу почастувати смачними стравами від місцевих волонтерів. Організаторами було роздано 150 продуктових наборів для багатодітних родин, 100 аптечок для людей з інвалідністю, а також набори миючих засобів для матерів-одиначок. Сьогодні це не маленькі кошти, адже кожен продуктовий набір оцінюється у 300 гривень, а аптечний — у 400 грн. Багато родин просто не можуть собі їх дозволити, тож для людей це вагома допомога.

Надзвичайно проникливим, емоційним був номер, що відкривав концертну програму: учасники «Школи Рівних Можливостей» продемонстрували театралізовано-хореографічне дійство на тему війни і миру, яка є дуже актуальною у нелегкі для України часи.

«Я й сам займаюся волонтерською діяльністю, тож не дивно, що мене дуже зацікавив такий захід. Вважаю, що людям потрібно бути гуманнішими, добрішими одне одного, робити добрі справи, а не бути хорошими лише на словах. Якщо кожен буде ставитися до інших так, як хотів би, щоб ставитися до нього, тоді й негативних явищ у світі стане значно менше. Від Всесвітнього З’їзду Молоді очікую отримати багато гарних, позитивних вражень, дізнатися нову цікаву інформацію, познайомитися з молоддю із різних регіонів України та інших держав», — поділився своїми очікуваннями від заходу Олександр, музикант, учасник Всесвітнього З’їзду Молоді із Запоріжжя.

Як зазначає Богдан Купчинський, голова дитячої ГО «Все робимо самі», яка є одним із організаторів проекту: «На превеликий жаль, сьогодні ми бачимо процвітання різних негативних явищ як в Україні, так і в усьому світі. Захід покликаний об’єднати небайдужу, свідому молодь, яка готова бороти ці негативні явища. Проект покаже, чи готова молодь змінювати життя на краще. Також важливою метою є зібрати кошти для діток з обмеженими можливостями, дітей із ВІЛ-інфекцією та онкологічними захворюваннями».

 Усі небайдужі можуть долучитися до збору коштів, кинувши в спеціальні скриньки суму, яку можуть пожертвувати для хворих дітей. Якщо організаторам вдасться зібрати більше коштів, аніж у минулорічній акції «Рекорд Доброти», то це дасть привід подаватися на Книгу рекордів Гіннеса. Голова правління БО «Український фонд благодійництва» Леся Морозова повідомила, що для цього вже готуються необхідні документи. А чи буде встановлено новий рекорд, залежить від суми, яку зберуть під час цьогорічної акції. Цілком можливо, що Житомир стане не лише найблагодійнішим містом в Україні, а й в усьому світі!

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

 

 

 

 

 

 

 

Последнее изменение Суббота, 29/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework