У Хорошеві в День перемоги над нацизмом відкрили пам’ятник учасникам АТО

У антитерористичній операції та під час розстрілів учасників Революції Гідності загинуло шість жителів цього селища.

Аби вшанувати їх пам’ять, у райцентрі в День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні встановили пам’ятник загиблим учасникам АТО. На його відкриття прийшли кілька сотень місцевих жителів, серед яких ветерани Другої світової, антитерористичної операції, громадські активісти, школярі та представники обласної і місцевої влад.

"Сьогодні нащадки славних героїв, які перемогли нацизм, зі зброєю в руках захищають незалежність та територіальну цілісність України. І дуже часто – ціною власного життя. Як і ці шестеро Героїв, пам’ятний знак яким ми сьогодні відкрили. Висловлюю велику повагу і подяку матерям за те, що виховали таких синів. Ваші сини - справжні Герої. Вірю і переконаний, що скоро над українськими землям буде мир", – висловив сподівання голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич.

Серед учасників відкриття пам’ятника були присутні і батьки Героїв, імена яких нині викарбувані на ньому:

"Дорогі присутні! Смерть мого сина – це не тільки мій біль. Це біль нашого селища, кожної людини, яка небайдужа до того, що відбувається на Сході України. Дякую за те, що пам’ятаєте мого сина і вшановуєте усіх загиблих. Хочу подякувати тим людям, які організували побудову цього пам’ятного знаку. Сили їм та здоров’я, а нам – терпіння. Нехай пам’ять про наших хлопців житиме вічно. Герої не вмирають"!

Паралельно із відкриттям пам’ятника учасникам АТО у Хорошеві вшановували пам’ять вояків, які боролись із нацизмом на фронтах Другої світової. Місцеві жителі згадують, як у минулому столітті у їх селищі відкривали меморіал загиблим у війні 1939-1945 років. За їх словами, тоді вони не могли і подумати про те, що в 2017 році поруч їм доведеться будувати ще один, а дякувати ветеранам минулої війни будуть і ветерани сучасної.

"Дорогі ветерани! Шановні гості! Від імені моїх побратимів вітаю вас з цим Днем. Ми вам обіцяємо, що пам’ять про вас буде вічною, а ми все зробимо для того, щоб над нашою країною було мирне небо і ясні світанки", – запевнив воїн АТО Микола Мудрий.

На завершення мітингу-реквієму загиблих учасників Другої світової та антитерористичної операції вшанували хвилиною мовчання, а представники духовенства освятили пам’ятник.

Джерело: Житомирська хвиля

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 10/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework