Прокурор Житомирщини: Проблемними для області є значна питома вага вчинених тяжких злочинів

У прокуратурі Житомирської області, під головуванням прокурора області Любомира Війтовича, відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних відомств, на якій обговорено стан діяльності правоохоронних органів у сфері запобігання і протидії злочинності і корупції в області та визначено основні завдання з цього напряму.

У нараді взяли участь та виступили голова обласної державної адміністрації Ігор Гундич, перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко, начальник Головного управління Нацполіції в області В’ячеслав Печененко, начальник Управління СБУ в області Віктор Панасюк, керівники фіскальної, прикордонної, пенітенціарної та інших служб в області, а також заступники прокурора області, керівники місцевих прокуратур та підрозділів апарату прокуратури.

Відкриваючи координаційну нараду, прокурор Житомирської області Любомир Війтович зауважив, що невідкладне завдання сьогодення – забезпечення ефективної протидії злочинності, насамперед з її організованими формами, та корупції можна успішно виконати, консолідувавши зусилля державних, правоохоронних органів та громадськості.

Він зазначив, що правоохоронними органами області минулого року вжито низку заходів, спрямованих на виконання поставлених завдань та вдалося певною мірою впливати на стан злочинності.

«Разом з тим, проблемними для області є значна питома вага вчинених тяжких злочинів (39,1% проти 31,2% по державі), високий рівень злочинів проти власності. Не відбувається відчутних зрушень в роботі правоохоронних органів на пріоритетних напрямах, зокрема, щодо протидії корупції, земельних правовідносин та бюджетній сфері. Знижено активність протидії злочинам у сфері лісокористування та використання надр», - загострив увагу присутніх Любомир Війтович на проблемах.

Керівник обласного відомства окреслив й інші проблемні питання, серед яких – якість досудового розслідування, вчинення злочинів неповнолітніми, протидія контрабанді, попередження та недопущення проявів сепаратизму.

Він також зазначив, що попри певну активізацію роботи правоохоронних органів області щодо протидії організованій злочинності, поточного року не викрито жодної організованої злочинної групи на таких пріоритетних напрямах, як в економічній та бюджетній сферах, у сфері земельних відносин.

Особливу увагу учасників наради прокурор області акцентував на невідкладній активізації спільних зусиль. «Протидія корупції, насамперед спецпідрозділів, має набути системності, а результати повинні визначатися не тільки за показниками, а за рівнем ефективності організації діяльності з виявлення і припинення корупції в усіх сферах правовідносин. Протидія злочинності та корупції є вкрай злободенним спільним завданням для органів державної влади та правоохоронних відомств», - підкреслив Любомир Війтович.

Із детальним аналізом існуючих проблем щодо протидії злочинності і корупції в регіоні на нараді виступив перший заступник прокурора області Олександр Білошицький.

Підсумовуючи роботу координаційної наради, Любомир Війтович наголосив, що узгодження дій має стати якісно новим та забезпечити такі результати, аби кожен громадянин відчув реальний захист з боку держави.

На нараді ухвалено низку першочергових заходів, які сприятимуть правоохоронній системі функціонувати з більшою ефективністю.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Всі новини Житомира

Последнее изменение Среда, 10/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework