У Житомирі пройшла весняна виставка-ярмарок птаховодів та твариноводів. ФОТО

Вже традиційно на території технологічного факультету Житомирського національного агроекологічного університету провели весняну виставку-ярмарок птаховодів і твариноводів.

Нагадаємо, що вперше цей захід відбувся навесні 2016 року і відтоді проходить постійно двічі на рік, повідомляє прес-служба ЖНАЕУ.

Отож, 6 травня у ЖНАЕУ фермери Житомирської області й сусідніх регіонів представили на огляд та продаж різні породи курей, голубів, гусей, індиків, кролів, фазанів, куріпок і навіть папуг.

Поки малеча роздивлялася «асортимент» виставки, дорослі могли придбати птахів чи тварин, а фермери одразу ділилися порадами щодо їх догляду, годування та розведення цієї живності.

Відвідувачі весняного ярмарку в ЖНАЕУ здебільшого збиралися біля кліток із голубами та кролями, розглядали їх, спілкувалися із господарями, ділилися досвідом, прицінювалися. Батьки із дітьми на виставку прийшли прогулятися. Малеча гладила пухнастих й пернатих, фотографувалася з ними, а декому пощастило повертатися додому із маленьким кроликом, курчатами чи каченятами.

«Участь у нашій виставці беруть професіонали, котрі займаються розведенням конкретних порід тварин, – пояснює ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан. – В університеті є тваринницька ферма, де окрім свійських тварин мешкають також страуси. Частими гостями на фермі є школярі місцевих навчальних закладів. В агроуніверситеті є спеціалізації «Конярство», «Кінологія». Виступи учасників гуртка кінологів неодноразово прикрашали різноманітні свята, які проводимо на території Ботанічного саду, а ще там готують собак для реабілітації учасників АТО. У ЖНАЕУ проводимо фестиваль «Свято українського коня». Нині маємо виставку-ярмарок, яка, з однієї сторони, об’єднує фахівців певної сфери, з іншої – дозволяє мешканцям Житомира не лише ближче ознайомитися із тваринами і птахами, їх характеристиками, але й придбати щось за бажанням».

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 10/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework