Сергій Кузьміних: Бійцю ампутували ногу, а ми зробили йому дороговартісну операцію в Ізраїлі. Так ось, коли у нього народився син, то він запросив нас на хрестини!

У 2015 році комбат-десантник, «кіборг» із Житомира Олег Кузьміних потрапив у полон, провівши там 124 доби. Окрім Олега, у полоні перебувало багато українських хлопців.

Саме в цей час Сергій, молодший рідний брат військового, створює Громадянську ініціативу «Комбат», активно допомагаючи визволити його та інших побратимів із полону. На щастя, ця історія закінчилася щасливо: Олег Кузьміних та інші військовополонені повернулися додому. Сьогодні ж Олег продовжує нести військову службу в Києві. А з Сергієм нам далося поспілкуватися і дізнатися, як брати створили спільні організації — «Фонд братів Кузьміних» і ГО «Житомирський обласний центр реабілітації учасників АТО», як нині розвивається їхня справа та які плани мають брати на найближче майбутнє. 

Ідея створення фонду, який допомагатиме пораненим і родинам, що втратили годувальників, зародилася в Олега ще задовго до того, як він потрапив у полон. Але саме опинившись на волі, спільно із братом Сергієм, він організовує Фонд Братів Кузьміних. Військовий був визволений із полону 22 травня 2015 року, а вже у липні брати оформлювали документацію для створення своєї організації.

Сергій Кузьміних згадує: «Перший, кому ми суттєво допомогли, став Валентин Ковальський, лікування якого обійшлося десь у 120 тисяч доларів. Здавалося б сума величезна, але завдяки небайдужим людям, її все ж вдалося зібрати. Сьогодні ми продовжуємо спілкуватися з Валентином і його родиною, іноді навіть їздимо до них в гості.

Дуже важко про це розповідати, адже 5 травня 2017 року життя Валентина Ковальського обірвалось, внаслідок інсульту. Це велика втрата для кожного, хто знав хлопця. Ми приклали максимум зусиль, щоб гідно провести його в останній шлях. Знаємо напевне – ці два роки, які ми всі разом вибороли у долі для Валентина, стали для нього одними з найкращих років життя!

Взагалі, саме ентузіасти з добрим, чуйним серцем допомагають найбільше нашому Фонду. За час його діяльності вдалося полікували та реабілітували наших бійців як в Україні, так і за кордоном (Ізраїль, США, Німеччина, Чехія тощо)».

Здоровий боєць — надія нації!

Завдяки діяльності Фонду братів Кузьміних, військовослужбовці мають змогу їздити на лікування та реабілітацію у різні міста України та за кордон. Цей досвід наштовхнув братів створити у січні 2017 року в Житомирі ГО «Житомирський обласний центр реабілітації учасників АТО». У ньому працюють чотири кваліфіковані фахівці, які надають людям професійну допомогу, яка, до речі, для учасників АТО є абсолютно безкоштовною. За день лікарі, працюючи в парі, можуть приймати до восьми відвідувачів. На прийом однієї людини йде дві години. Сума щомісячного утримування закладу становить 50 тисяч гривень (обслуговування обладнання, комунальні послуги, заробітна плата працівникам тощо). Програма оздоровлення центру реабілітації різнопланова.

Зокрема, вона включає:

– кінезотерапію (мобілізація суглобів, елементи йоготерапії, пасивно-активні розтяжки, ЛФК);

– ерготерапію (методи та засоби відновлення здатності людини до самостійного життя);

– комплекс оздоровчого масажу (класичний та баночний масажі);

– механотерапію (мотомед, бігова доріжка, велотренування, реабілітаційна клітка);

– юмейхотерапію (комплекс прийомів мануального впливу на всі частини тіла людини, м'язи, зв'язки, суглоби, а також внутрішні органи);

– постізометричну релаксацію м’язів, спини, тазу;

– біопунктуру тригерних точок.

Реабілітаційний центр у місті Черкаси

Приходить час для змін і розвитку. «У травні ми відкриваємо новий реабілітаційний центр. Він буде знаходитись у центрі міста Черкаси. Цей заклад буде значно більшим, аніж у Житомирі. Там працюватимуть вдвічі більше лікарів. З’являється ще одна можливість надати курс реабілітації людям, допомогти ще більшій кількості учасників АТО», — повідомляє Сергій Кузьміних.

У рамках відкриття нового реабілітаційного центру, 24 травня у Черкаській обласній філармонії, відбудеться великий благодійний концерт за участі відомих і талановитих українських артистів. Серед них: Народний артист України Тарас Петриненко, Народна артистка України Тетяна Горобець, співак, композитор і продюсер Сергій Доценко, лідер гурту «The ВЙО» Валентин Кувалдін. Ведучим заходу стане Заслужений артист України Дмитро Оськін.

Дружна родина, друзі-однодумці

«Моя дружина Олена багато в чому допомагає мені у Фонді, бере на себе велику частину роботи. Вона у мене — молодець. Без неї б було дуже складно. Друзі також допомагають, хто чим може.

Пригадую, коли ми лише будували реабілітаційний центр у Житомирі, то вечорами збиралися родинами (я зі своєю дружиною, Олег зі своєю дружиною Тетяною) все прибирали, розставляли, наводили порядок. А друзі теж не залишалися осторонь: допомагали фарбувати, шпаклювати, проводити певні ремонтні роботи. Приємно згадувати ті моменти, які демонструють, наскільки ми дружні», — говорить Сергій.

Вдячні воїни

Із радістю Сергій констатує: «Хлопці, яким ми допомагаємо — справжні молодці. Вони не забувають про нашу допомогу, завжди дякують, пам’ятають, згадують добрими словами. Деякі навіть потім самі починають допомагати іншим! Ми працюємо і дружимо із 99% людей, які пройшли курс реабілітації чи лікування завдяки нашому фонду. Розповім випадок, який чудово це підтверджує. Бійцю Олегу ампутували ногу, а ми зробили йому дороговартісну операцію в Ізраїлі. Так ось, коли у нього народився син, то він запросив нас на хрестини! Є й інші випадки. Наприклад, ми сприяли фінансово зробити одному хлопцю МРТ. Це всього лише якихось 500 гривень. На той час у нього не було цієї суми. А тепер він вдячний нам і допомагає іншим, бо нині має таку можливість. Не важливо, які фігурують суми: 4000 грн, чи 30 000 гривень, а важливо, щоб допомога була надана вчасно! Потрібно робити якомога більше добрих справ, тоді й зла у світі стане менше!».

Байдужі впливові люди

Прикро констатувати той факт, що влада та сектор бізнесу залишаються пасивними і не допомагають Фонду братів Кузьміних. Зокрема, для розвитку реабілітаційного центру в Житомирі не виділено ані копійки із коштів державних, впливово політика чи бізнесмена. Як не дивно, але організації братів чомусь переважно допомагають люди, у яких значно менше фінансових можливостей, аніж у багатих і впливових. Це волонтери, представники благодійних фондів, громадських організацій, прості, звичайні, небайдужі люди, які жертвують у фонд свої кошти, щоб допомогти потребуючим людям, або ж просто допомагають, хто чим може. Видно, не дарма говорять, що гроші псують людину. Здавалося б, багатші повинні допомагати біднішим, але, на превеликий жаль, виходить зовсім по-іншому. Проте, Сергій Кузьміних зазначає, що їхній з братом фонд зажди відкритий для співпраці.

Плани на майбутнє

Під час розмови із Сергієм Кузьміних стало відомо, що восени цього року Фонд планує провести в Житомирі цікавий, масштабний, потужний захід для учасників АТО. Подробиць він не повідомив, аби зберегти інтригу до того моменту, коли вже можна робити анонс.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 11/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework