Кілька десятків житомирських поліцейських здавали кров для постраждалих у ДТП

З восьмого по одинадцяте травня по всій Україні проходив "Тиждень безпеки дорожнього руху".

Спеціально до цієї події працівники патрульної поліції Житомира зорганізувалися для здачі крові людям, які постраждали внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Найчастіше саме поліцейські першими приїжджають на місце ДТП і надають постраждалим першу медичну допомогу. Тому, за словами патрульних, вони на власні очі бачать, які значні крововтрати бувають в учасників аварії. Дехто із працівників поліції здає кров вже не вперше. Говорить патрульний інспектор Олександр Павлюк:

"Перший раз я здавав кров для знайомого. Йому була потрібна моя група крові. Той раз був страшнішим, ніж наступні. Вдруге мені запропонували, як працівнику поліції, теж вирішив допомогти. І сьогодні я здаю кров утретє. Особисто для себе вирішив, що робитиму це кожного року".

Рівень смертності внаслідок аварій на дорогах України є одним із найвищих у Європі. За останні шість років в Україні було зареєстровано близько 170 тисяч ДТП, в яких загинуло більше 26 тисяч людей, а травмовано – 209 тисяч. Великій кількості постраждалих після дорожньо-транспортних пригод потрібна донорська кров. Головний лікар Центру крові Анатолій Чугрієв розповідає, що нині донорів для забезпечення потреб області вистачає, але деякі компоненти крові мають нетривалий термін зберігання, а тому потребують постійного оновлення та поповнення:

"Достатність донорів визначається замовленнями лікарень. Впродовж 10-15 років ми забезпечуємо усі лікарні в майже повному обсязі їх замовлень (від 92% до 99%). Але, справа в тому, що донорів і замовлення потрібно розподілити у відповідності до вимог лікарень впродовж року, адже ми маємо два великих сплески, коли людям потрібна кров – це весна і осінь".

Загалом до акції зі здачі крові долучилося більше 30 поліцейських. За словами патрульних, вони і в подальшому будуть займатися донорством і закликають до цього усіх громадян.

Джерело: 103fm.com.ua

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 11/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework