Соцзабез в Малині опинився у замкненому колі

«Укрзалізниця» та «Укртелеком» виграли суди щодо компенсації вартості перевезення пільговиків і витрат УПСЗН виконкому Малинської міської ради, пов’язаних із послугами зв’язку. Відтак малинське управління Держказначейства заблокувало незахищені рахунки управління.

Як відомо, «Укрзалізниця» відмовляється перевозити пільговиків без отримання компенсації. До 2015 року з державного бюджету виділяли субвенцію, однак вона ніколи не була більшою, ніж 40 відсотків від потреби. У 2016 році коштів із держбюджету не було, а у 2017 році вирішення цих проблем переклали на плечі місцевих бюджетів. Виявилось, більшість не здатні потягнути такі витрати, що й призвело до заборгованості. Натомість і «Укрзалізниця», і «Укртелекомом» часу не гають — подають у суд. Практика свідчить, виграти його майже неможливо, хоча управління праці оскаржує рішення у всіх судових інстанціях.

"У результаті блокування  рахунків Малинським управлінням Державної казначейської служби України, з січня усі наші незахищені видатки не фінансуються. Серед них, зокрема, професійне навчання атовців, поштові послуги за доставку державних соціальних допомог отримувачам, розрахунок за послуги зв’язку, банально — купівля паперу, обслуговування і ремонт оргтехніки", — розповідає заступник начальника міського УПСЗН Оксана Філоненко.

"Коли отримуємо рахунки за послуги зв’язку, пишемо гарантійний лист, запевняючи: розрахуємось, як тільки розблокують рахунки. Але нам продовжують виставляти пеню, тож борг росте. За наявними рішеннями Шевченківського райсуду Києва, сума боргу перед «Укрзалізницею» за перевезення пільговиків за 2015 рік становить 1, 247 888,95 гривні, тоді як перед Укртелекомом» — за послуги зв’язку пільговикам міста за 2016 рік — 53 309,59 гривні. Крім того, в обох випадках виставляється судовий збір. Управління вживало додаткові заходи щодо врегулювання питання відшкодування ДТГО «Південно-Західна залізниця» витрат на перевезення пільгових категорій громадян", — додає фахівець.

Також, за словами Оксани Леонідівни, міський голова звертався у межах компетенції із відповідними листами на ім’я Прем’єр-Міністра України, голови Житомирської обласної адміністрації, голови Житомирської обласної ради щодо додаткового виділення коштів. Крім того, 27 квітня на 35-ій сесії депутати прийняли рішення про затвердження Програми виконання рішень судів та інших виконавчих документів на 2017-2018 роки. Під цю програму з міського бюджету на даний час виділено 5,8 тисячі гривень.

До слова, подібна ситуація із судами й арештом рахунків ще в декількох УПСЗН міст і районів області. На жаль, вирішити її можна тільки на державному рівні. — Ми у замкненому колі, — додає Оксана Філоненко, пояснюючи, — адже повністю залежимо від швидкої реакції на проблему столичних чиновників та їхнього бажання професійно виконувати посадові обов’язки.

Джерело: mn.zt.ua

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 16/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework