Матвій Хренов: Скільки буде витрачено коштів на святкування Днів Європи–2017 стане відомо лише після завершення усіх заходів

Про те, як 19-20 травня Житомир святкуватиме Дні Європи та що цікавого зможуть побачити у ці дні житомиряни та гості міста, розповідав під час сьогоднішнього брифінгу заступник міського голови Матвій Хренов.

«Цього року Житомир вирішив святкувати Дні Європи більш масштабніше та більш офіційно, аніж зазвичай. До Житомира завітають делегації з міст Кутаїсі (Грузія), Монтана (Болгарія), Плоцьк та Битом (Республіка Польща), а також делегація зі Словенії. Усі заходи розділено на дві частини — офіційні та святкові. До офіційних належить відкриття пам’ятної Дошки Леху Качинському, колишньому Президенту Республіки Польща 20 травня о 12:00 на вулиці Леха Качинського, 2. Саме для цього приїде урядова польська делегація. Цього ж дня о 13:00, у рамках Днів Європи, на вулиці Михайлівській відбудеться відкриття Центру розвитку місцевого самоврядування. На захід запрошено Віце-прем’єр міністра Геннадія Зубка та представників Групи підтримки України Європейської комісії.

Серед святкових заходів хотілося б відмітити великий концерт, який відбудеться на Майдані ім. С. П. Корольова 19 травня о 18:00, а також IV Житомирський джазовий фестиваль «Jazzomir», який пройде наступного дня о 17:00 на Замковій горі», — сказав Матвій Хренов.

Делегації будуть представлені на дуже високому рівні. До Житомира завітають: віце-маршалек Сейму Республіки Польща Ришард Терлецький, Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, віце-мер міста Монтана Станіслав Станоєв, голова адміністрації мерії Кутаїсі Звіад Лавакхіа. Заходи у Житомирі також відвідає Надзвичайний і Повноважний Посол Словенії в Україні Наташа Прах. На сьогодні остаточний склад делегацій ще не сформовано, адже деякі учасники ще не підтвердили своєї участі.

Вже 20 травня о 14:00 на вулиці Михайлівській, відбудеться публічна дискусія «Європейські цінності. Досвід добросусідства» за участі гостей із міст-побратимів. Модератором заходу буде відомий журналіст, радіоведучий, редактор, медіа-експерт та медіа-тренер Андрій Куликов.

Також цього дня на вулиці Михайлівській відбудеться культурно-мистецький фестиваль національних товариств міста Житомира, фестиваль європейської кухні та виступ вуличних музикантів, на який запросили гостей із Києва — «ATOMIC SIMAO».
Про те, скільки буде витрачено коштів на святкування Днів Європи–2017 стане відомо лише після завершення усіх заходів. Тоді зможемо підрахувати витрати і назвати конкретну суму», — зауважив Матвій Хренов.

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 16/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework