×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

У колишній садибі Сурина зберігалася скульптура діви Марії, встановлена господарем в пам’ять про дочку, яка загинула від укусу змії. ФОТО

Хмільники (Малікова) - це мікрорайон, побудований в 1980 - 1990-х роках на берегах річок Кам'янки й Кокорічанкі на місці колишніх хмільників колгоспу імені Мічуріна.

У західній частині мікрорайону над берегом річки Кам'янка височить Сурина гора, яка отримала свою назву від землевласників Суринам, які тут оселилися ще на початку XVII століття.

До 90-х років на місці мікрорайону розташовувалася плантація хмелю, прекрасний яблуневий сад школи № 7 та поле яке засівали то кукурудзою, то соняшником. Прекрасне місце для відпочинку.

На південно-західному схилі Суриної гори досі можна розгледіти старі окопи, на цих позиціях воював М.О. Щорс, який у 1919 р. командував 1-ю Українською радянською дивізією, яка в ході стрімкого наступу відбила у петлюрівців Житомир.

«Червоний провулок, 58. У колишній садибі Сурина зберігся його будинок та частина саду, в якому на кам’яному постаменті стоїть скульптура діви Марії, виконана в барокових традиціях, встановлена господарем в пам’ять про дочку, яка загинула від укусу змії», - розповідає краєзнавець Анатолій Магаз.

 

 

Фото Магаз А.І. 17.05.2017 

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 18/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework