Профільна комісія погодила заснування стипендії ім. Д.І.Кваселевича студентам та молодим науковцям

У ході підготовки до 11-ї сесії обласної ради 18 травня депутати працювали у постійній комісії з гуманітарних питань.

Профільна комісія, у роботі якої взяли участь заступник голови обласної ради Максим Вілівчук та заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, розглянула понад 20 питань порядку денного, - повідомляє прес-служба обласної ради. 

Зокрема, депутати дали згоду на заснування стипендії обласної ради ім. Д.І. Квеселевича студентам та молодим науковцям Житомирського державного університету ім. І. Франка. Щомісячна стипендія призначатиметься за особливі успіхи у навчанні, участь у науково-дослідній роботі терміном на один рік та встановлюватиметься у розмірі двох мінімальних академічних стипендій студентів вищих навчальних закладів відповідного рівня акредитації.

Окрім цього, депутати погодили зміни у рішення обласної ради про комплексну Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки, зокрема, планується збільшити фінансування на 4 млн грн.

Також профільна комісія продовжила до кінця року контракти з директорами комунальних закладів «Радомишльська загальноосвітня санаторна школа-інтернат» та «Новоград-Волинська загальноосвітня школа-інтернат». Водночас, обговорюючи ці питання, депутати висловили пропозиції та дійшли згоди, що, в умовах створення ОТГ, керівники комунальних шкіл-інтернатів повинні шукати додаткові можливості для співфінансування закладів, залучаючи до цього місцеві органи влади та благодійників.

З-поміж іншого постійна комісія опрацювала низку кадрових питань та питання, що розглядаються на усіх комісіях, зокрема, зміни до бюджету, до перспективного плану формування територій громад області, до Регламенту обласної ради тощо.

Всі новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 18/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework