У Житомирі стартує перший в Україні Фестиваль сучасної військово-патріотичної пісні

Він збирає людей, які після повернення з війни на сході Україн, розповіли про все пережите в піснях, поезії чи прозі. Це військові та волонтери, згуртувати яких в рамках дводенного творчого заходу зміг організатор, ідейний натхненник і фундатор фестивалю – ветеран АТО підполковник Збройних сил України Валерій Глушук, який сам пише вірші та пісні. Його ініціативу підтримали громадські організації "Цілком природно" та "Атошник" спільно з Житомирською міською радою.

В перший день, 26 травня, в Домі української культури о 15.00 під час прес-конференції заплановано дві події – показ патріотичного фільму двічі лауреата Шевченківської премії кінорежисера документального кіно Валентина Сперкача та презентація книжки "Голос Майдану", Заслуженого діяча мистецтв України Володимира Гонського. Говорить представниця громадської організації "Цілком природно" Світлана Ніконорова:

"Голос Майдану, український бард, публіцист і ведучий Євромайдану. Понад 350 концертів дав в зоні АТО – людина, яка пронизана патріотизмом і може поділитися своїми враженнями і думками. Я думаю, що це достойна людина, яку варто обов’язково прийти послухати. Також Валентин Спаркач – людина-глиба українського кіномистецтва. Це кінорежисер, який буде презентувати фільм "Обличчя і дні свободи". Фільм, до речі, був знятий разом з литовськими друзями – українцями, які відстоювали теж українські права і свободи і захищали наші кордони на сході України".

У суботу о12-й годині фестиваль урочисто відкриють у міському парку культури та відпочинку, де під аркою розпочне роботу літературна сцена – письменники та поети читатимуть свою прозу та вірші про АТО. Велика музична сцена фестивалю відкриється о 16-й годині в літньому театрі "Ракушка". Учасниками фестивальної програми стануть більше двох десятків виконавців з усієї України – Миколаєва, Києва, Івано-Франківська, Хмельницького, Очакова, Дніпра, Умані та Лозової. Загалом на сьогодні зареєстровано 15 літераторів та 20 музичних виконавців. Найбільше учасників – з Житомира та зі сходу України.

Джерело: Житомирська хвиля

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 25/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework