У Баранівському районі через забруднення річок люди готові перекривати дороги. ФОТО

У Баранівці в річці Случ гине риба. Місцеві активісти припускають, що винуватцями у масовій загибелі риби можуть бути підприємства з сусідньої Хмельниччини та збираються перекривати дорогу.

За словами активістів, загиблу рибу у річці Случ помітили у 20-х числах травня, а вранці 25 травня це явище набуло масового характеру, передає Місто Баранівка

Припускаючи, що це результат забруднення води підприємствами з сусідньої Хмельницької області, вони провели засідання круглого столу і написали лист-звернення на ім'я депутата Житомирської обласної ради Наталії Кокітко, у якому повідомили про те, що 6 червня збираються розпочати безстрокову акцію протесту з перекриттям траси.

"У зв'язку з забрудненням річки Случ та річки Хомора протягом квітня 2016 року та травня 2017 року має місце надзвичайна ситуація щодо екологічної катастрофи, яка тягне за собою загибель риби та технічне забруднення води. При наявності усіх доказів відповідних служб, про відкриття кримінальних справ, нічого не змінилося.

6 червня 2017 року на трасі Полонне-Новоград-Волинський біля смт Першотравенськ буде здійснюватися безстрокова акція, перекриття автомобільного шлязу з метою запобігти самосуду громадян прилеглих територій, де протікає річка Хомора і річка Случ, які зневірені у вирішення проблеми на рівні держави.

Доводимо до Вашого відома, що перекриття траси буде стосуватися як приватного, так і громадського транспорту, окрім автомобілів екстренної допомоги", - йдеться у листі.

Нагадаємо, на початку травня у селі Глибочок Баранівського району біля річки Хомора з’явився надзвичайний сморід, а вода набула неприродного кольору. Вимагаючи вжити невідкладних заходів щодо припинення забруднення річок Хомора та Случ, 10 травня активісти перекрили дорогу. 11 травня житомирські екологи повідомили, що нечистоти потрапили у річку Хомора з сусідньої Хмельницької області, а 16 травня заявили, що у взятих пробах води хімічні та біологічні показники перевищені в декілька разів.

Всі новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 26/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework