Марина Порошенко: «На превеликий жаль, в Україні близько 64 000 дітей знаходяться поза зоною якісної інклюзивної освіти, а головне — поза зоною соціалізації»

Таку невтішну цифру сьогодні, 26 травня, назвала дружина Президента України під час свого візиту до Житомира.

«На жаль, в Україні дуже низький відсоток дітей з особливими освітніми потребами, які охоплені інклюзивною формою освіти — 4%. Натомість близько 64 000 дітей знаходяться поза зоною якісної інклюзивної освіти, а головне — поза зоною соціалізації», — зазначила Марина Порошенко. Якщо зіставити цю кількість діток із кількістю населення деяких районних центрів, картина дуже не втішна. Але програма проекту Фонду Петра Порошенка з розвитку інклюзивного середовища в Україні спрямована на те, аби вирішити цю проблему. 

«Сьогодні останній день навчального року. Він був дуже продуктивним як для школярів, так і для нашої команди Фонду Петра Порошенка. У минулому році ми розпочали власний проект із впровадження інклюзивного середовища в Україні із Запорізької області. А вже наприкінці 2016-го до нашого проекту долучилися ще чотири області, зокрема й Житомирська. Сьогодні ми завітали до інклюзивної школи №28 у місті Житомирі, бо вона має дітей з особливими освітніми потребами. У наступному навчальному році кількість таких дітей у цьому навчальному закладі збільшиться вдвічі. Ми дуже раді, що освітяни України підтримують проект інклюзивної освіти. Вони самі навчаються і вчать своїх колег, із задоволенням займаються з дітьми та їх батьками. І я переконана, що з такою потужною командою інклюзія в Україні обов’язково розвиватиметься!», — наголосила Марина Порошенко.

Нагадаємо, що цього дня Перша леді України у супроводі перших осіб області та міста оглянула приміщення бібліотеки інклюзивної школи №28 м. Житомира ім. гетьмана Івана Виговського. До початку нового навчального року його буде переобладнано у сучасну Медіатеку. «Я вас усіх запрошую: давайте потім усі разом поглянемо на реакцію дітей, наскільки їм сподобається нова Медіотека. Цей проект ми передали Житомирській ОДА, в департамент освіти області, коли підписували меморандум про співпрацю із Житомирською областю. Зараз є графік, за яким будуть реконструюватися старі бібліотеки в нові Медіатеки у школах Житомирщини. В подальшому ми будемо бачити, як вони розвиваються, і як збільшується їхня кількість у школах».

Катерина Дейнека

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 26/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework