У Малині буде мікрорайон атовців

Учасникам АТО Малинська міська влада виділила землю для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва.

Загалом малинські атовці отримали 168 земельних ділянок, по 0,6 гектара кожна, у межах міста — між вулицями Танківстів-Кантемирівців і Городищанською. Ще донедавна на цій ділянці біля ТОВ «Екогран» були городи й садиби.

Від них людям цьогорік довелось відмовитись, адже більшість земельних ділянок не приватизовані і перебувають у комунальній власності міста. За кошти міського бюджету та силами комунальних підприємств нині проводять підготовчі роботи. Так, в’їзд у мікрорайон атовців буде з вулиці Танківстів-Кантемирівців.

Уже підготовлено перші секції для початку будівництва — «прокладені» дороги, зроблені заїзди, під’їзди. Загалом, площу 12 гектарів розбили на сім вулиць: Українківська, Гакальця (на плані — вулиця Волі), Захисників Вітчизни, Мальовнича, Вереснева, Світла і Гранітненська.

Певні території відвели під виробничі та комунально-складські об’єкти, тож, залежно від фінансування проекту, у перспективі — провести до ділянок світло, газ, воду, а також будівництво об’єктів соціально-побутового обслуговування. Тим часом, за словами головного архітектора міста Олексія Візіренка, мерії доводиться відшуковувати землю в інших мікрорайонах міста.

Адже із зони АТО повертається все більше бійців, котрі мають право на отримання земельних ділянок. Крім того, у черзі і більше тисячі пільговиків — чорнобильці, афганці, багатодітні сім’ї тощо, котрі на отримання земельних ділянок в межах міста чекають понад десять років.

— Вільної землі в Малині майже немає. Тому розробляється проект щодо розширення меж міста, — зазначає Олексій Візіренко. — Є також проект щодо виділення земельних ділянок для учасників АТО і пільговиків на колишніх землях СПТУ. Там на площі до 25 гектарів можна розбити щонайменше на дві сотні ділянок для будівництва житла.

Однак все залежить від фінансування проектів. На встановлення меж міста потрібно орієнтовно 200 000 гривень, генеральний план — до півмільйона. І якщо детальний план території між вулицями Танкістів-Кантемирівців і Городищанською виготовили фактично безкоштовно, оскільки це для учасників АТО, то з колишніми землями СПТУ так не буде…

Та не виключено, що з часом у Малині з’являться нові мікрорайони. Між тим, декілька атовців відмовилися від виділеної землі біля шумного «Екограна» та поряд із залізничною колією, й чекають можливості отримати свій «клаптик землі» в кращому мікрорайоні міста. Все ж, понад 130 ділянок у новому мікрорайоні бійці оформили у власність. Дехто вже обгородив свою землю і готується до будівництва. Однак є й такі, хто виділену земельну ділянку виставив на продаж в Інтернеті — за ціною 5500-6000 доларів.

Джерело: mn.zt.ua

Всі новини Житомира

Последнее изменение Суббота, 03/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework