На Житомирщині постачальник вершкового масла завозив у дитячі садочки, лікарні та будинок-інтернат продукт сумнівної якості

Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом скоєння шахрайства в особливо великих розмірах, за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

om 19061770 1Установлено, що одне із підприємств м. Житомира, надавши організатору відкритих торгів неправдиву інформацію про технічні та якісні характеристики предмета закупівлі, у грудні 2016 року стало переможцем відкритих торгів на постачання масла вершкового (жирність не менше 72,5 %), повідомляє прес-служба прокуратури у Житомирській області.

У подальшому із переможцем тендеру укладено договір поставки масла вершкового на суму 910 848 грн. Однак підприємство насправді постачало до дитсадків, шкіл, дитячої клінічної лікарні, будинку-інтернату, протитуберкульозного диспансеру та санаторію продукцію неналежної якості, вміст тваринних жирів у якій не перевищував 1%, що є шкідливим для здоров’я людей.

Під час досудового розслідування, 19 червня 2017 року, спільними зусиллями Служби безпеки України та прокуратури області у виробників та постачальників, що знаходяться у Житомирській, Рівненській та Київській областях, проведено низку санкціонованих обшуків, під час яких вилучено фінансово-господарську документацію, комп’ютерну техніку, понад 3,5 тонни недоброякісної продукції, зразки хімічних речовин, що використовуються при її виготовленні тощо.

Наразі, за процесуального керівництва прокуратури, на рахунки підприємств накладено арешти.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке проводить слідчий відділ УСБУ в області, триває. Призначено комплексну експертизу харчових продуктів.

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 21/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework