Житомирський татуювальник Віктор Кубрак: «Мені подобається шляхом малюнку на шкірі виражати думки людей»

  Майже кожний сьогодні має тату. Для когось це ціла філософія, хтось робить «як всі». Подивитись на процес зсередини очима майстра ми спробували із власником Kubik Studio Віктором Кубраком. І після розмови замислились: а чи не зробити й собі щось прикольне?

  «Чого люди тату роблять? Мабуть,  хочуть себе так виразити, показати свою унікальність. Так виявити свій внутрішній світ. От подивишся на людину, одразу ж його якості не побачиш. Якщо ти проявляєш себе через тату, ти вже стаєш іншим. Дивишся на людину з татуюванням і розумієш, що він може щось цікаве розповісти, що він не такий, як всі, і соціумом він буде інакше сприйматись»

«Мені декількох місяців не вистачило, щоб отримати звання капітана»

om 10071752 1

  «Малювати  завжди любив, і думав, що буду чимсь подібним займатись, ну, дизайном, наприклад. А коли школу закінчував, то почав оцінювати можливості для розвитку. І батьки почали говорити: «Давай щось більш серйозне, «земне», щоб стабільна робота, стабільна зарплата». Нє, зарплата – це добре (Сміється). Я закінчив Харківський університет внутрішній справ. Ініціатором був батько. Чи бачив я себе міліціонером? Так, звісно. Мені декількох місяців не вистачило, щоб отримати звання капітана. І суперечності особливої не було: військові – це дисципліна. Треба поєднувати приємне з корисним. Дисципліна – це порядок, а в роботі треба порядок. Хоч все одно бувають накладки, але порядок треба»

  «Чому тату? Мені подобається шляхом малюнку на шкірі виражати думки людей, їх внутрішній світ. Беззаперечно, спілкування. Нові люди – нові знайомства»

  «Якось зараз немає чіткої прив’язки смислової в татуюванні: тигр – це означає оце, а пташка – це. Що людина для себе вирішила зробити, як уявила образ, так їй і добре. Власне розуміння людиною тату мене й приваблює»

  «Татуювання життя не змінює, це самонавіяння. Люди щось там вичитали в інтернеті й через місяць думають: «Я закрив чакри».  Ні, це не так. От якщо ти в щось сильно віриш, або зробив тату в якійсь переламний момент у житті, то життя однозначно зміниться.  Але не в зв’язку з тим, що тату зроблене на тілі. Ти в голові щось змінив, а тату – це вже як наслідки. Якщо ти сам змінився, то життя зміниться. Коли, наприклад, дівчина хоче розлучитися з хлопцем і робить нову зачіску, це ж не означає, що вона розлучилась з хлопцем  через зачіску. Тобто якщо ти сам змінився, то й без тату життя зміниться!»

  «Що я люблю, окрім татуювання? Ну, це таке широке питання. Намагаюсь більше часу проводити в тренажерних залах, треную руки для роботи (Посміхається) Це така віддушина. На канапі я точно не лежу ніколи. Дуже люблю ввечері гуляти, ні, краще навіть вночі десь піти. Люблю погану погоду, дощ дуже люблю. Чим погода гірша, тим мені крутіше. Не люблю працювати у гарну погоду. От приїдеш або рано вранці, або пізно вночі, або коли дощ, сльота, сніг, а ти на роботі! Оце саме класне відчуття: навколо хаос, а ти займаєшся своє затишною справою у затишному місці – твориш якісь штуки. А вільний час весь присвячується татуюванню. Дивлюсь роботи інших майстрів, наших чи когось з-за кордону, шукаю нові ідеї, людей, які хочуть щось реалізувати»

«Мені подобається шляхом малюнку на шкірі виражати думки людей»

om 10071752 1

  «Цікаво, коли людина приходить з певною ідеєю, а ти намагаєшся її переконати, щоб зробити щось більш актуальне й більш складне, що дозволить людину виділити в майбутньому саме шляхом татуювання, щоб татушка була не як у всіх. Багато людей сприймають татуху, як «Галя зробила, я хочу те ж саме». Думають: «От хтось зробив птічку, і мені така ж птічка треба». Власне, ніхто не замислюється, скільки буде ходити з цією пташечкою, скільки людей з таким же татуюванням – це нікого особливо й не турбує. Це як кросівки: ти купив, а інші люди хочуть таку саму модель, бо хочуть рівнятись. А по факту треба самому створювати стиль, задавати пріоритети, моду, темп розвитку. Якщо якихось зображень мало, це не означає, що вони не актуальні: або немає грошей, щоб робити якісні тату, або немає розуміння, смаку»

  «Буває, приходять й питають: «А є кольорові татуювання? Я чув, що є. Можна кольорову зробити? Які у вас є кольори?»  Та є кольорів сорок! Люди просто ще не зовсім прийшли до кінцевого моменту, як саме це має виглядати і як саме треба робити.  Сьогодні якраз період розлому, коли соціум сприймає тату адекватно, ніхто не хоче робити щось дрібне. Прагнуть робити крупні й цікаві зображення»

«Сьогодні якраз період розлому, коли соціум сприймає тату адекватно»

om 10071752 1

  «Україна в плані татуювання розвинута – багато класних майстрів. І в Житомирі, й в Україні. Взагалі, мені здається, що країни СНГ в цьому просунуті. Скільки людей приїжджає з Європи, з тої ж Польщі, кажуть, що є там один–два крутих майстра, до яких просто нереально попасти, й ціни космічні. Кожний робить у межах своєї фінансової можливості. На скільки заплатив – на стільки й зробив.  Тому наші майстри і їдуть на Польщу: там нестача, а у нас надлишок. І є можливість розвиватись»

  «Я з України їхати не хочу. Жити буду тут. Мені подобається. Кажуть, тяжко. Але мені здається, якщо прагнути, то жити можна й досягати чогось можна. Хотілося б поїздити, щоб досвіду набратись, світ подивитись. Пару тижнів там, а потім назад. Такий собі плаваючий графік. Там відпочивати, надихатись енергетикою, подорожувати, а жити тут!»

  «Батьки нормально прийняли моє рішення піти з міліції. Вони зрозуміли, що від того буде тільки краще. Треба вміти піти вчасно. Зараз є можливість знайти свою нішу та утримувати якісь позиції. А лишатись, чогось чекати, ходити на роботу й тільки у вільний час намагатись щось тут зробити. А вже через років п’ять як майстер ти навряд чи будеш існувати, бо у нас конкуренція є, й достатньо висока»

  «Якогось одного майстра, якого б вважав кумиром, немає. Постійно шукаю свій стиль. У кожного беру певні деталі, витягую їх під себе. Є стилі, яким віддаю перевагу, але в цілому  намагаюсь кожного разу віднайти щось нове. Деталі на загальному фоні можуть в очі не впадати, але якісь моменти змінюєш, щоб отримати свій унікальний почерк. Такий, щоб по татуюванню визначати, у кого робилося. Я можу взяти десять різних робіт й визначити, хто автор. Хоч і малюнок, й інструмент можуть бути однакові, але кожний робить індивідуально: зафарбовує, контурить кожний по-своєму»

  «Жоден майстер, навіть най-найкращий, ніколи не скаже: «Я все вже знаю». Все одно треба весь час навчатись. Я віддаю перевагу тіньовим роботам, і в них можу працювати цілий день, не втомлюючись і ловити кайф від такої роботи»

«Жоден майстер, навіть най-найкращий, ніколи не скаже: «Я все вже знаю»

om 10071752 1

  «Якщо набив татушку «не так», то назад вже… З цим треба буде жити (Сміється) Звісно, можна спробувати вивести лазерами, знебарвити, перекрити іншим татуюванням,  але краще з самого початку зробити гарну роботу, щоб її потім не переробляти»

  «Одному моєму клієнтові 72 роки. Він прийшов робити тату. Питаю, навіщо. А він каже: «Мабуть, вже скоро прийде пора прощатися. От подивляться родичі на ті тату, що в мене є. Сором. Ти ці виводь, давай нормальні». Серйозний такий дідусь, сам в планшеті поюзав,  сам ескізи знайшов»

  «Намолодші клієнти –  років 15-14, приходили з батьками. Принципово не роблю татуювання клієнтам до 18 років без участі батьків. Власне, й у 18 не завжди приходить усвідомлення того, що ти робиш, але… Берусь неповнолітнім робити тату тільки у разі, коли мені ідея близька. А за професійною ознакою надзвичайно різні люди приходять: й продавці, й менеджери, й працівники силових структур різних. Навіть пастир був один! Зовсім різні люди приходять. Навіть спілкуєшся з людиною і взагалі не можеш уявити, чим вона може займатись»

«Всі питають, чому у мене тату немає»

om 10071752 1

  «Всі питають, чому у мене татух немає. Мені подобається робити їх, мені подобаються тату на інших. Я замислювався над тим, яку б татуху я собі набив. Навіть ескіз готував, уявляв, як це буде на шкірі виглядати. Потім клієнту таку зробив. І знову готував, і знову комусь набив. А взагалі якогось моменту нестачі тату в моєму житті немає. Всі мої друзі в тату, і мені цього більше ніж достатньо зараз»

  «Зараз багато фестивалів відбувається  професійних. Київ, Харків, нещодавно у Вінниці був. Можна й в Житомирі організувати подібний фест, але треба розуміти, який рівень задавати. І рано чи пізно знайдеться людина, яка за це візьметься. Треба тільки організувати все без «кіноляпів»

  «Татухи треба правильно розташувати на тілі. Ідея може бути будь-яка, але треба так зробити, щоб це виглядало круто. На жінці – більш жіночно, у чоловіка – більш мужньо. Тату не може суперечити загальному образу людини»

  «Я у Литві народився, в Житомир ми переїхали, бо батько був військовий. Всі чоловіки у нас в сім’ї причетні до військової служби. А в Житомирі ми вже років десять. І найближчим часом я саме тут себе бачу. Місто розвивається, навіть у сфері татуювання. Я думаю, що з часом Житомир буде дуже-дуже перспективним, люди зможуть тут нормально заробляти і їхати нікуди не захочуть. Принаймні дуже хочеться у це вірити!»

Джерело: zhytomyr.travel

Всі Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework