На Житомирщині рятувальники контролюють дотримання правил пожежної безпеки під час зернозбиральної кампанії

  21 липня рятувальники Ружинського районного сектору Управління ДСНС України у Житомирській області спільно із журналістами газети  «Ружинська земля» провели рейдові перевірки місць збирання та зберігання врожаю, а саме землі, що відноситься до сільськогосподарського виробничого кооперативу «Ружинський» смтРужин, ТОВ СП «НІБУЛОН» с. Бистрик та зерносклад «Україна» того ж населеного пункту.

  За результатами рейду стало відомо, що на землях СВК «Ружинський» поля не обкошені та не оборані. Допускається заправлення техніки паливно-мастильними матеріалами безпосередньо на хлібному полі. Вогнегасники, які знаходяться на комбайнах, не пройшли технічне обслуговування.

  В той же час слід зазначити, що вживаються заходипо пожежній безпеці на землях ТОВ СП «НІБУЛОН» с. Бистрик. Там поля обкошені, оборані, а також чергує пристосована до пожежогасіння техніка й трактор з плугом. Проте, на жаль, недоліки все ж такі є - вогнегасники,що знаходяться на комбайнах, технічне обслуговуванняпройшли, але вони без раструбів.

 На території зерноскладу СФГ «Україна» автомобілі,що привозять зерно не забезпечені вогнегасниками та іскрогасниками. На самому зерноскладі вогнегасникитехнічне обслуговування пройшли та знаходяться на пожежних щитах. Також на території зерноскладу наявна пристосована для цілей пожежогасіння техніка.

  За підсумками проведення рейдів, слід нагадати керівникам та працівникам сільгосппідприємств про необхідність дотримання вимог пожежної безпеки в місцях збирання, переробки та зберігання врожаю. Не можна забувати, що пожежа сама по собі ніколи не виникає. Зазвичай «червоний півень» стає наслідком чиєїсь байдужості, недбалості та банальної бездіяльності. 

Всі Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework