Позови прокуратури Житомирщини щодо оскарження рішення про видобування цирконієвих та апатит-ільменітових руд прийнято судом до провадження

  Заявлений прокуратурою Житомирської області позов щодо скасування рішень Житомирської обласної ради, якими погоджено надання двом приватним підприємствам спецдозволів на користування надрами двох родовищ прийнято Житомирським окружним адміністративним судом до розгляду.

  Йдеться про те, що у лютому цього року, за результатами розгляду клопотання Держслужби геології та надр України, обласна рада погодила надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «АБВ-4» та ПП «ДБР-3».

  Зокрема, цим підприємствам надано дозвіл видобувати цирконієві та ільменіт-апатитові руди, а також супутні корисні компоненти на території Яструбецького родовища в Олевському районі та Давидківського родовища, що у Народицькому районі.

  Проте, приймаючи такі рішення, орган місцевого самоврядування порушив вимоги Кодексу України про надра, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»тощо.

  Одна з ділянок, на яку надано погодження, входить до охоронної зони Поліського природного заповідника, де, відповідно до Закону України «Про природно-заповідний фонд України», заборонено не лише будівництво промислових об'єктів, а навіть мисливство. Також виявлено розбіжності щодо площі землі, на яку бажає отримати дозвіл на користування надрами ТОВ «АБВ-4»: у рішенні Хочинської сільської ради зазначено 40 га, у схемі розміщення земельної ділянки - 11,6 га, а в рішенні обласної ради площу взагалі не зазначено.

  Прокуратурою області, з метою захисту інтересів держави та територіальної громади, вжито заходів представницького характеру та заявлено позови. Розгляд обох проваджень у Житомирському окружному адміністративному суді призначено на серпень поточного року.

Всі Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework